Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΡΩΣΙΑ - Στα βήματα της Οκτωβριανής Επανάστασης, Νοέμβριος (co)
Περιλαμβάνονται οι φόροι!!
Προορισμός:   Ρωσία
Τιμή:   995 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   10
Αναχωρήσεις:   Πέ 19/10/2017, Κυ 05/11/2017
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΡΩΣΙΑ - Στα βήματα της Οκτωβριανής Επανάστασης, Νοέμβριος (co)<br>Περιλαμβάνονται οι φόροι!!
Πρόγραμμα
Ημερήσιο Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα - Αγ. Πετρούπολη
Πτήση με την AEROFLOT, μέσω Μόσχας, για την Αγία Πετρούπολη. ¶φιξη στον προορισμό μας, την πόλη που το 1917 ονομάζονταν, ακόμη, Πέτρογκραντ. Πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας θα διατρέξουμε την περιοχή για να θαυμάσουμε τα κτίρια της Σοβιετικής Περιόδου, με τη χαρακτηριστική τους αρχιτεκτονική και να σταθούμε στο μνημείο της Πολιορκίας του Λένινγκραντ του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Αν και δεν συνδέεται ιστορικά με την Οκτωβριανή Επανάσταση, τιμά τη δύναμη, το πνεύμα και τη θέληση των κατοίκων της πόλης. Τιμά τον αγώνα τους, εκείνες τις 872 μέρες πολιορκίας από τα γερμανικά στρατεύματα, στο πλαίσιο της "Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα". Στη συνέχεια, φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας όπου τακτοποιούμαστε στα δωμάτια μας.
2η μέρα: Αγ. Πετρούπολη
Η Οκτωβριανή Επανάσταση, συμβολικά, αρχίζει με την άφιξη του Λένιν στη Ρωσία στις 3 Απριλίου 1917. Δύο μήνες νωρίτερα, η Φεβρουριανή Επανάσταση των Αστών υποχρέωσε σε παραίτηση τον τσάρο Νικόλαο Β' και σήμανε το τέλος της αυτοκρατορίας και των Ρωμανώφ. Ο Λένιν έφτασε στο Φινλανδικό σταθμό του Πέτρογκραντ, επιβαίνοντας του συρμού που έσερνε η ατμομηχανή Νο 293. Σήμερα, η ατμομηχανή 293 είναι μόνιμο ιστορικό έκθεμα. Στο προαύλιο του Σταθμού, ο Λένιν έβγαλε πύρινο λόγο που κατακεραύνωνε την λεγόμενη Προσωρινή Κυβέρνηση του Γκεόργκι Λβοφ. Από δω περνάμε τη γέφυρα πάνω από το Νέβα και κατευθυνόμαστε στον περίβολο του Ινστιτούτου Σμόλνυ.
Αυτό το Κολέγιο Θηλέων του Πέτρογκραντ συνδέεται ιστορικά με την Οκτωβριανή Επανάσταση, αφού επιλέχτηκε από τον Λένιν για να φιλοξενήσει την έδρα των Μπολσεβίκων. Εδώ συσκέπτονταν τα μέλη της Κεντρικής επιτροπής που, τότε, απαρτίζονταν από τον Μπουχάριν, Μπουμπνώφ, Ζιέμελις, Ντερζίνσκυ,Κάμενεφ, Κρεστίνσκυ, Βλαντίμηρ Λένιν, Μιλιούτιν,Μουράνοφ, Νόγκιν, Ρυκόφ, Σεργκέγιεφ, Σαχουμιάν, Σμίλγκα, Σοκόλνικωφ, Στάλιν, Σβερντλόφ και την Αλεξάνδρα Κολοντάϊ,Τρότσκυ, Ουρίτσκυ και Ζηνόβιεφ.
Υπήρξε κατοικία του ίδιου του Λένιν και της Ναντίεζντα Κρούπσκαγια, μέχρι το Μάρτιο του 1918. Επίσης, ήταν η έδρα της Στρατιωτικής Επαναστατικής Επιτροπής, της οποίας επικεφαλής ήταν, τότε, ο Τρότσκι. Στη συνέχεια, έγινε η επίσημη έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Λένινγκραντ, ενώ είναι εδώ που δολοφονήθηκε ο Κίρωφ το 1934. Στη μεγάλη αίθουσα έγινε η αναγγελία της επιτυχημένης κατάληξης της Οκτωβριανής Επανάστασης, από τον ίδιο τον Λένιν. Σήμερα, το κτήριο είναι η επίσημη κατοικία του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, αλλά το διαμέρισμα που κατοίκησε ο Λένιν διατηρείται όπως ήταν. Από δω προχωράμε μερικά τετράγωνα πιο κάτω, όπου βρίσκεται το Ανάκτορο της Ταυρίδας. Το ανάκτορο αυτό, του Γκριγκόρι Ποτέμκιν, στέγασε κατά τον 20ο αιώνα την Κρατική Δούμα, ενώ το 1917 στέγασε, ταυτόχρονα, την πρώτη Προσωρινή Κυβέρνηση και το Σοβιέτ του Πέτρογκραντ, βασικό όργανο των Μπολσεβίκων που έφερε σε πέρας την Οκτωβριανή Επανάσταση. Στον ίδιο χώρο έγινε, τον Ιανουάριο του 1918, το Τρίτο Πανρωσικό Συνέδριο των Σοβιέτ, το οποίο διαμόρφωσε τον πολιτικό χαρακτήρα της νέας εξουσίας, που γεννήθηκε από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Σήμερα, το μέγαρο στεγάζει τα γραφεία του 9μελούς Οργανισμού Ανεξαρτήτων Χωρών, που σχηματίστηκε μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά οι υπαίθριοι χώροι είναι ανοιχτοί στο κοινό.
Το ίδιο απόγευμα επισκεπτόμαστε ακόμα ένα σημαντικό σημείο, σύμβολο της Οκτωβριανής Επανάστασης, το Μέγαρο Κσεσίνκαγια. Αρχικά, υπήρξε κατοικία της χορεύτριας των Μπαλέτων Ματίλντα Κσεσίνκαγια και στη συνέχεια, μετά την Φεβρουριανή Επανάσταση που εκθρόνισε τον τσάρο, στέγασε τα γραφεία της Κεντρικής επιτροπής των Μπολσεβίκων και τα γραφεία έκδοσης της εφημερίδας Πράβντα. Ο Λένιν, που ήρθε στο Πέτρογκραντ 2 μήνες αργότερα, εργαζόταν σε αυτό το μέγαρο, όπως έκανε και ο Στάλιν και ο Ζηνόβιεφ. Από το μπαλκόνι του ο Λένιν εκφωνούσε τους πύρινους λόγους του απευθυνόμενος στα πλήθη που συγκεντρώνονταν ακριβώς από κάτω, στην λεωφόρο Κρονβέρτσκυ. Το 1955 το μουσείο της Οκτωβριανής Επανάστασης μεταφέρθηκε από το Ερμιτάζ και στεγάστηκε στο Μέγαρο Κσεσίνσκαγια.
3η μέρα: Αγ. Πετρούπολη
Σήμερα είναι η μέρα της Οκτωβριανής επανάστασης, η μέρα που τα βήματά μας ακολουθούν τη διαδοχή των ιστορικών γεγονότων. Αρχικά, βγαίνουμε 30 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο, στην Κρονστάνδη. Σε αυτό το νησάκι, που συνδέεται με γέφυρα με τη στεριά, οι ναύτες του στόλου της Βαλτικής συντάχτηκαν με τους Μπολσεβίκους εξασφαλίζοντας την προστασία του Πέτρογκραντ από πιθανή αντίδραση των φιλοκυβερνητικών αξιωματικών. Κατά την επιστροφή μας στην Αγία Πετρούπολη, σταματάμε για φωτογραφίες στο ιστορικό εργοστάσιο Κίροφ. Την εποχή της επανάστασης ονομάζονταν Πουτίλοφ και είναι ο χώρος από τον οποίο ξεκίνησε η Επανάσταση του Φεβρουαρίου, που είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του τελευταίου τσάρου Νικολάου ΒΆ Ρομανόφ.
Στη συνέχεια, επισκεπτόμαστε το θρυλικό καταδρομικό Αουρόρα. Στις 10 Οκτωβρίου, η Κεντρική Επιτροπή των Μπολσεβίκων έκρινε, ότι το κράτος ήταν πλέον διαλυμένο και αποφάσισε, ότι οι συνθήκες ήταν ώριμες για την τελική φάση της επανάστασης. Η φήμη αυτή είχε διαδοθεί και το έγραφαν ακόμη και ορισμένες εφημερίδες. Ο Κερένσκυ, που είχε διαδεχτεί, ήδη από τον Ιούλιο, τον Λβοφ στην πρωθυπουργία της Προσωρινής Κυβέρνησης φαινόταν ανήμπορος να αναχαιτίσει τη ροή των πραγμάτων. Με την άφιξη, στις 25 Οκτωβρίου, ενός τμήματος του στόλου στο Πέτρογκραντ και την ανακοίνωση των ναυτών της Κροστάνδης, ότι συστρατεύονται με τους Μπολσεβίκους, ο Κερένσκυ αποχώρησε με αυτοκίνητο της Αμερικανικής Πρεσβείας από τα Χειμερινά Ανάκτορα, που ένα μέρος τους είχε ήδη μετατραπεί από τον Ιούλιο στην έδρα της δεύτερης Προσωρινής Κυβέρνησης. Ο Λένιν έβγαλε διάγγελμα προς όλους τους πολίτες της Ρωσίας, ότι η Προσωρινή Κυβέρνηση ανετράπη από την Στρατιωτική Επαναστατική Επιτροπή. Το ίδιο απόγευμα, γύρω στις 18.30, οι δόκιμοι της Σχολής Πυροβολικού, που φύλαγαν το κτήριο των Χειμερινών Ανακτόρων αποχώρησαν. Το βράδυ στο απέραντο κτήριο είχαν μείνει μόνο οι υπουργοί του Κερένσκυ που, ακόμα, συζητούσαν τους τρόπους χειρισμού της επανάστασης. Η επαναστατική Επιτροπή του Τρότσκι τους έστειλε τελεσίγραφο να παραδοθούν. Στις 21:45 το καταδρομικό Αυρόρα έριξε την κανονιά που σήμανε το τέλος του παλιού κόσμου. Οι στρατιώτες της Επαναστατικής Επιτροπής μπήκαν στα Χειμερινά Ανάκτορα και συνέλαβαν το υπουργικό συμβούλιο. Μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου είχαν όλα τελειώσει και μια άλλη Ρωσία γεννιόνταν.
Έχοντας αυτά υπ' όψιν, έρχεται η στιγμή να επισκεφθούμε την πλατεία των Χειμερινών Ανακτόρων, εκεί όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη της Οκτωβριανής Επανάστασης και να θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίσματα. Ήδη, πολλά χρόνια πριν την παραίτηση του τσάρου, δεν κατοικούσε κανένας στα χειμερινά ανάκτορα. Οι τσάροι είχαν κτίσει νέα ανάκτορα, γύρω από το Πέτρογκραντ. Χρησιμοποιήθηκαν, όμως, από τον Κερένσκυ για να στεγάσουν το υπουργικό του συμβούλιο, ενώ πάνω απΆ όλα, παρέμειναν το σύμβολο της παλιάς εποχής. Αυτής που η Οκτωβριανή Επανάσταση ήρθε να αλλάξει. Σήμερα, στεγάζουν μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ζωγραφικής και έργων τέχνης, ζωγράφων και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, γνωστή με το όνομα Μουσείο Ερμιτάζ, ενώ σε ειδική αίθουσα στεγάζουν τους περίφημους Σκυθικούς Θησαυρούς. Θα ακολουθήσουμε το ρεύμα των επισκεπτών και θα προσπαθήσουμε να αναπλάσουμε την κατάσταση που επικρατούσε την νύχτα της 25 Οκτωβρίου του 1917. Οι απέραντες αίθουσες που σήμερα φιλοξενούν χιλιάδες έργα τέχνης, τότε ήταν ήσυχες και μόνο τα βήματα των επαναστατών του Τρότσκι τάραζαν την φαινομενική ηρεμία του Χειμερινού Ανακτόρου. Θα επωφεληθούμε της επίσκεψης στο ανάκτορο - μουσείου να γνωρίσουμε από κοντά μερικά από τα κορυφαία έργα τέχνης. Θα επιδιώξουμε να δούμε δύο αριστουργήματα του Ιταλού γλύπτη Αντόνιο Κανόβα: "Έρως και Ψυχή" και "οι τρεις Χάριτες". Θα κατευθυνθούμε στην αίθουσα που φιλοξενεί τον διάσημο πίνακα του Ρέμπραντ: "Η Δανάη και η Χρυσή Βροχή" και σαν Έλληνες θα προσπεράσουμε ΄κάποιες αίθουσες για να πάμε στο ισόγειο όπου φιλοξενούνται μερικά από τα αριστουργήματα της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης. Ναι, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι στο Ερμιτάζ φιλοξενούνται κορυφαία έργα από τις αρχαίες ελληνικές αποικίες του Ευξείνου Πόντου και τις Κριμαίας. Ανάμεσα τους το περίφημο γλυπτό της "Αφροδίτης της Ταυρίδας" και δεκάδες μελανόμορφα αγγεία.
4η μέρα: Αγ. Πετρούπολη
Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο περίφημο Ρωσικό Μουσείο, στο οποίο στεγάζεται η μεγαλύτερη, συλλογή έργων Ρώσων καλλιτεχνών παγκοσμίως. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται αριστουργήματα της Ρωσικής Πρωτοπορίας και της Σοβιετικής Περιόδου. Στη συνέχεια, μεταβαίνουμε στο Πεδίο του ¶ρεως, εκεί όπου βρίσκεται το Μνημείο των Πεσόντων της Οκτωβριανής Επανάστασης και η Αιώνια Φλόγα, που καίει προς τιμήν των Ηρώων εκείνης της εποχής. Στη συνέχεια, το μνημείο Κίροφ και ο περίφημος Οβελίσκος στην Πλατεία της Εξέγερσης κλείνουν ιδανικά μία ακόμη μέρα στην ιστορική πόλη.
5η μέρα: Αγ. Πετρούπολη – Νυχτερινό Τραίνο για Μόσχα
Η τελευταία μέρα στην Αγία Πετρούπολη είναι αφιερωμένη στο νεκροταφείο Πισκαριόσφκοε, όπου είναι θαμμένοι οι ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να γίνει πραγματικότητα η μεγάλη ανατροπή και σε μια επίσκεψη στο Διαμέρισμα Αλλιλούεφ, όπου φιλοξένησε για αρκετό διάστημα τον Λένιν την εποχή της επανάστασης. Τέλος, επισκεπτόμαστε στη Γραμμή 1, του Μετρό της Πετρούπολης, που ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1950 και αποτελεί ένα από τα «κατασκευαστικά θαύματα» του σοβιετικού καθεστώτος. Στη συνέχεια, αφού δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο με τυπική Ρωσική Κουζίνα, επιβιβαζόμαστε στο τραίνο, για να ξεκινήσει το ολονύκτιο ταξίδι μας για τη Μόσχα ( Διαμονή σε 4κλινες κουκέτες ). Το ταξίδι αυτό θα πατήσει στα βήματα του Λένιν, ο οποίος στις 12 Μαρτίου του 1918, ενώ τα γερμανικά στρατεύματα είχαν αποβιβαστεί στην Εσθονία και απειλούσαν το Πετρογκραντ, μετέφερε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής στη Μόσχα. Δεν θα ξαναγύριζε ποτέ στο Πετρογκραντ.
6η μέρα: Μόσχα
¶φιξη το πρωί στη Μόσχα που, μετά από 210 χρόνια, ξανάγινε η πρωτεύουσα της Ρωσίας. Φτάνοντας πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο, όπου παίρνουμε το πρωινό μας (τα δωμάτια θα είναι στη διάθεσή μας στις 15:00, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική των ξενοδοχείων). Η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Πάρκο της Νίκης, όπου τιμώνται οι ήρωες του ΒΆ Παγκοσμίου Πολέμου. Αντίθετα με το Πετρογκραντ, που ήταν το κέντρο των συγκρούσεων και της επανάστασης, η Μόσχα παρέμεινε μια μεγάλη εμπορική πόλη με ελάχιστη ανάμειξη στα πολιτικά δρώμενα. Από το Μάρτιο του 1918 έγινε, όμως, ξανά το κέντρο της επαναστατικής Ρωσίας. Μέχρι τότε το Κρεμλίνο ήταν, ουσιαστικά, ακατοίκητο. Ο Λένιν απέκτησε γραφείο στον 3ο όροφο του κτηρίου της Γερουσίας, με τον χαρακτηριστικό τρούλο, καθώς και ένα διαμέρισμα. Από δω ασκούσε την εξουσία της νέας Ρωσίας. ΠαρΆ ότι το εσωτερικό των κτηρίων της Προεδρίας της Ρωσίας είναι σήμερα κλειστό στο κοινό, οι υπαίθριου χώροι και οι χαρακτηριστικές εκκλησίες από τον καιρό του Ιβάν του Τρομερού περιμένουν τους επισκέπτες. Θα εισέλθουμε στο Κρεμλίνο περνώντας κάτω από την Κεντρική Πύλη και θα περπατήσουμε μέχρι τον ιστορικό πυρήνα αυτού του επιβλητικού χώρου. Θα φωτογραφηθούμε μπροστά στην Μεγάλη Καμπάνα και το περίτεχνο τσαρικό κανόνι απ όπου φαίνονται όλα τα κυβερνητικά κτήρια που εργάστηκαν ο Λένιν, ο Στάλιν και ο Καλίνιν. Ενώ λίγο πριν την έξοδο ορθώνεται το νεώτερο γκριζωπό κτήριο του Μεγάρου Συνεδρίων του ΚΚ της ΕΣΣΔ. Εδώ γίνονταν τα συνέδρια του Κόμματος που στις ημέρες δόξης είδαν να καταφθάνουν ηγέτες παγκόσμιου βεληνεκούς σαν τον Μάο, τον Τίτο, τον Φιντέλ Κάστρο, τον Δημητρώφ και άλλοι. Ακολουθεί περίπατος στην Κόκκινη Πλατεία, όπου μαζί με άλλους επισκέπτες, μπαίνουμε στο εσωτερικό του Μαυσωλείου του Λένιν. Στη συνέχεια περπατάμε κατά μήκος των τειχών του Κρεμλίνου, όπου είναι θαμμένοι πολλοί από τους οι πρωτεργάτες της Οκτωβριανής Επανάστασης, όπως ο Στάλιν, ο Καλίνιν, ο Σβερντλώφ, ο Φρούνζε και άλλοι. Από εδώ αναχωρούμε για το Πάρκο των Γλυπτών, όπου βρίσκονται διάσπαρτα τα αγάλματα μεγάλων συντελεστών της επανάστασης και της Σοβιετικής Κυβέρνησης, από τότε που κατέβηκαν από τα βάθρα τους, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
7η μέρα: Μόσχα
Το πρωί κατευθυνόμαστε νότια της Μόσχας, στην περιοχή των δασών, όπου βρίσκεται η Ντάτσα Γκόρκυ Λένινσκυε, Πρόκειται για τη ντάτσα που παραχωρήθηκε στον Λένιν μετά τον τραυματισμό που του προκάλεσε η απόπειρα, δολοφονίας, από τον οποίο ουσιαστικά ποτέ δεν ανέκαμψε. Εδώ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών. Το μέγαρο, που ήταν άλλοτε εξοχικό ανάκτορο της χήρας Μοροζόβα, μετατράπηκε σε μουσείο του Λένιν, καθώς το γραφείο του που βρισκόταν στο Κρεμλίνο μεταφέρθηκε εδώ και διαμορφώθηκε ο χώρος όπως ήταν στην πραγματικότητα. Στο ίδιο συγκρότημα υπάρχουν αίθουσες που φιλοξενούν κι άλλα αντικείμενα του αρχηγού της Οκτωβριανής επανάστασης. Ακολουθώντας την πορεία που ακολούθησε η νεκρική πομπή επιστρέφουμε στη Μόσχα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Παβελέτσκυ, όπου το βαγόνι με το φέρετρο του Λένιν φυλάσσεται σε ειδικό κουβούκλιο με γυάλινους τοίχους. Μετά, θα καταλήξουμε στην πλατεία της Επανάστασης, δίπλα από το Θέατρο Μπολσόϊ, όπου βρίσκεται το Μέγαρο των Συνδικάτων. Εδώ τοποθετήθηκε η σωρός του Λένιν για λαϊκό προσκύνημα. Είναι αξιοσημείωτο, ότι το ταξίδι που ξεκίνησε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Φιλανδίας στην Αγία Πετρούπολη, τελειώνει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Παβελέτσκυ, στη Μόσχα.
8η μέρα: Μόσχα
Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο της Σύγχρονης Ιστορίας της Ρωσίας όπου μεταξύ των γεγονότων του 19ου και 20ου αιώνα, παρουσιάζεται η περίοδος της Οκτωβριανής Επανάστασης και της Σοβιετικής Περιόδου. Στη συνέχεια, μας περιμένει το Νεκροταφείο Νοβοντέβιτσι, όπου βρίσκονται οι τάφοι διάσημων προσωπικοτήτων της Ρωσίας, όπως του Τσέχωφ, του Προκόπιεφ, του Γκαγκάριν, του Μαγιακόφσκι και άλλων. Τέλος, τα εξωτερικά κτίρια του διάσημου Πανεπιστήμιου της Μόσχας Λομονόσωφ, καθώς και η μποέμ γειτονιά του Αρμπάτ με τον πολύβουο πεζόδρομο, κλείνουν ιδανικά τη μέρα μας.
9η μέρα: Μόσχα
Σήμερα διατρέχουμε αρκετές γειτονιές της μεγαλούπολης, για να δούμε και να φωτογραφήσουμε κτίρια- ορόσημα της Σοβιετικής Περιόδου. Ξεκινάμε από τις περίφημες Επτά Αδελφές, τα επιβλητικά κτίρια που κτιστήκανε στο τέλος της Σταλινικής Εποχής και που σήμερα κοσμούν τη πρωτεύουσα της Ρωσίας στο το διάσημο ξενοδοχείο Κόσμος, και συνεχίζουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980. Ο κύκλος της περιήγησης μας κλείνει με μια επίσκεψη στους πιο όμορφους και χαρακτηριστικούς σταθμούς του, παγκοσμίως διάσημου, Μετρό της Μόσχας.
10η μέρα: Μόσχα – Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.
Περιλαμβάνει
• Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aeroflot
• Διαμονή: Αγ. Πετρούπολη: PARK INN PRIBALTISKAYA 4*, Μόσχα: IZMAILOVO ALFA 4*
• Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά. 1 Δείπνο με Σετ Μενού 3 πιάτων σε Τοπικό Εστιατόριο στην Αγία Πετρούπολη
• Μεταφορές: Κλιματιζόμενα λεωφορεία από/προς τα αεροδρόμιο και τους σταθμούς τρένων σε Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη
• Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης: και υποχρεωτική ασφάλεια Ρωσίας
• Ξεναγήσεις και εκδρομές: Κλιματιζόμενα λεωφορεία για 8 ολοήμερες ξεναγήσεις εντός πόλεων, 5 σε Μόσχα και 3 σε Αγ. Πετρούπολη
• Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Ελληνόφωνος αρχηγός
• Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
• Φόροι αεροδρομίων
• Διαμονή σε τρένο: 1 διανυκτέρευση σε 4κλινες κουκέτες στο ολονύχτιο τρένο Αγ. Πετρούπολη - Μόσχα
• Μεταφορά με Τρένο: Εισιτήρια τρένου 2ης θέσης για την διαδρομή Αγία Πετρούπολη - Μόσχα
• Δώρο: Ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση (για άτομα έως 75 ετών)
Δεν Περιλαμβάνει
• Είσοδοι σε μουσεία και επισκέψιμους χώρους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων. Το συνολικό κόστος των εισόδων είναι 3830 RUB Rούβλια Ρωσίας (Περίπου 59¤ με ισοτιμία 1¤=64RUB και καταβάλλεται στον αρχηγό της εκδρομής σας κατά την άφιξη σας στη Ρωσία.
• Αχθοφορικά
• Δείπνα (3 στην Αγ Πετρούπολη/Όχι Δείπνο τη 1η μέρα και 4 στη Μόσχα) στα ξενοδοχεία Σετ Μενού 3 πιάτων ή μπουφέ (ανάλογα την Ημερομηνία) – 120¤ κατΆ άτομο. Ο ταξιδιώτης θα πρέπει να δηλώσει ότι επιθυμεί την ημιδιατροφή στη φιλική τιμή των 120¤ και η προπληρωμή γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει δυνατότητα για επιλογή της στη Ρωσία ή τμηματική επιλογή.
• Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων
• Ότι δεν αναγράφεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
Σημειώσεις
• Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
• Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
• Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
• ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής.
• ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! ΒΙΖΑ Ρωσίας για την έκδοση της οποίας απαιτείται το διαβατήριο και 1 πρόσφατη φωτογραφία, σε λευκό φόντο, διαστάσεων 3,5 Χ 4,5 (ΟΧΙ του διαβατηρίου), τουλάχιστον 15 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση. Επιβάρυνση 65¤ για έκδοση express από 14 έως 7 ημέρες.
Υπάρχει ενδεχόμενο, για τεχνικούς λόγους, να αλλάξει η ροή των επισκέψεων στις δύο πόλεις χωρίς όμως να παραληφθεί κάποια από αυτές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Όλες οι τιμές έχουν υπολογιστεί με αναχώρηση από Αθήνα. Η επιβάρυνση από άλλες πόλεις της Ελλάδας υπολογίζεται κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας των αεροπορικών εταιρειών για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αναζήτηση
¶λλοι προορισμοί
  ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ - Οδική εκδρομή (ac)
Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Ιανουάριος - Μάρτιος - 215€
  ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ, Οδική εκδρομή, Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά (ac) - 215€
  ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ (sk)
Ιαματικό Θεραπευτικό Δίωρο στο Therma Spa
Ημερήσια εκδρομή 10/12 - 14€
  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ - ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ (sk)
Ημερήσια Εκδρομή 26/11 - 16€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)