Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ, Senior 55plus, Οδικοαεροπορική εκδρομή (tf)
7 ημέρες, Οκτώβριος-Νοέμβριος
55+  
Προορισμός:   ΙΤΑΛΙΑ
Τιμή:   445 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   7
Αναχωρήσεις:   21/10 & 01/11
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ, Senior 55plus, Οδικοαεροπορική εκδρομή (tf)<br>7 ημέρες, Οκτώβριος-Νοέμβριος
Πρόγραμμα
1η ημέρα: Αθήνα- Μπάρι
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο καράβι και απόπλου για Μπάρι. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Λέτσε - Ελληνόφωνα χωριά
Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωριά. Πρώτη στάση, θα κάνουμε στο Κοριλιάνο ντΆ Οτράντο, μια πόλη που ιδρύθηκε από τους Βυζαντινούς και αποτέλεσε μέχρι τον 17ο αιώνα, ένα πολύ σημαντικό προπύργιο της Ορθοδοξίας. Θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα μνημεία όπως το Παλάτι του Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του. Επόμενη στάση στην Στερνατία, ένα ακόμη χωριό με έντονο «Ελληνικό άρωμα» και με το τεράστιο καμπαναριό της μητρόπολης που είναι ορατό από χιλιόμετρα μακριά. Η συνέχεια, θα μας βρει στο Οτράντο, την αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς, όπου θα φτάσουμε μέχρι το ακρωτήρι, στο στενότερο τμήμα του καναλιού, σημείο όπου οι θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου συναντιούνται. Κατόπιν, θα θαυμάσουμε τον μεσαιωνικό Καθεδρικό Ναό με το εκπληκτικό μωσαϊκό που απεικονίζει το «Δένδρο της Ζωής», το οποίο συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Λέτσε , δείπνο και διαν/ση.

3η ημέρα: Λέτσε – Κεφαλού
Αναχώρηση από το Λέτσε, με κατεύθυνση προς την Κεφαλού. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική «Πιάτσα Ντουόμο» και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, όπου η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και στην αρχιτεκτονική. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση .

4η μέρα: Παλέρμο – Μονρεάλε – Κεφαλού
Πρωινό και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, πάνω στον οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Μονρεάλε (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης και είναι ο τόπος όπου βρίσκεται η σαρκοφάγος του Φρειδερίκου Β ', γιου του περιβόητου Μπαρμπαρόσα, που πέθανε το 1250, και η οποία είναι από πορφυρίτη, δηλαδή βαμμένη με αυτοκρατορική πορφύρα. Στην συνέχεια, έχουμε αναχώρηση για το Παλέρμο, ακολουθούμενη από ξενάγηση στην πόλη. Θα ξεκινήσουμε με τον εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό, με τους τάφους των Βασιλέων, ο οποίος ξεπροβάλλει μοναδικά ανάμεσα στα στενά δρομάκια, ένα περίτεχνο κτίριο με πολλά σκαλίσματα και στριφογυριστούς πύργους. Στη κεντρική πλατεία, ξεχωρίζει το νεοκλασικό θέατρο «Politeama Γκαριμπάλντι» με την εντυπωσιακή του είσοδο, ενώ η πλατεία της Πραιτόρια με την πληθώρα από «γυμνά» αγάλματα γύρω από το περίφημο «σιντριβάνι της ντροπής», όπως αποκαλείται. Κάποια από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα του Παλέρμο, αποτελούν το Παλάτι των Νορμανδών, το οποίο είναι διακοσμημένο με θαυμάσια βυζαντινά μωσαϊκά καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης το θέατρο «Μάσσιμο», καθώς και η πιο γνωστή εκκλησία του Παλέρμο «Μαρτοράνα», ένα γοητευτικό «μείγμα» από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση .

5η μέρα : Ακράγαντας (ξενάγηση) – Κατάνια
Πρωινό και κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντα, όπου υπάρχει η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.Χ. από αποίκους της Γέλας, που την ονόμασαν Ακράγαντα, από τον ομώνυμο ποταμό. Ο Ακράγαντας αναπτύχθηκε ταχύτατα κι έγινε μια από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της "Μεγάλης Ελλάδας". Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων, ακριβές αντίγραφο του Παρθενώνος, που σώζεται σχεδόν ακέραιος. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή την υπέροχη περιήγηση, επιβίβαση στο πούλμαν μας και αναχώρηση για Κατάνια. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η μέρα : Κατάνια - Συρακούσες
Πρωινό και γνωριμία με τη πόλη της Κατάνια. που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη, σε μεγάλο βαθμό, μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό, είναι στην πραγματικότητα ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο του «Ουρσίνο» που ήταν ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου, αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο «Μάσσιμο Μπελίνι» είναι η φημισμένη όπερα της Κατάνια, αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Μετά, θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης «Πιάτσα ντελ Ντουόμο» η οποία στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά της πλευρά, βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία, πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές όπως στη διάσημη «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ρώμης. Το απόγευμα, ακολουθεί περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της πόλης, καθώς θεωρείται η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία, επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων, θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος ΒΆ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23 μέτρων, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίο αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου καταδικάστηκαν σε καταναγκαστικά έργα, πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Στην συνέχεια, συνεχίζουμε την εκδρομή μας στη μπαρόκ πόλη «Νότο», που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Σικελίας με περίτεχνα κτίρια και η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς στον φοβερό σεισμό του 1693 και ξαναχτίστηκε από την αρχή και ταυτόχρονα περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση .

7η μέρα : Κατάνια – Αθήνα
Πρωινό. και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κατάνια για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
Περιλαμβάνει
• Αεροπορικά εισιτήρια Κατάνια Αθήνα με την AEGEAN AIRLINES.
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα Μπάρι σε τετράκλινες καμπίνες
• Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
• Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν
• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
• Πρωινό καθημερινά και δείπνο στο ξενοδοχείο σας.
• Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται.
• Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
• Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α.
• Χειραποσκευή και μία Βαλίτσα έως 15 κιλά
• Ελληνόφωνος ξεναγός σε Συρακούσες , Ακράγαντα & Παλέρμο
Δεν Περιλαμβάνει
• Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμου, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
• Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια και γενικά όπου απαιτείται.
• Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία όπου απαιτείται.
• Checkpoint
• Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημειώσεις
Η αναχώρηση 21/10 είναι ακτοπλοϊκώς, και η επιστροφή αεροπορικώς.
Η αναχώρηση 28/10 είναι αεροπορικώς και η επιστροφή ακτοπλοϊκώς. Στην αναχώρηση 01/11 το πρόγραμμα πραγματοποιείτε αντίστροφα .

Αναζήτηση
¶λλοι προορισμοί
  ΜΑΓΙΚΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ (no) - 620€
  ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΛΑΠΩΝΙΑ, Θεοφάνεια (fa) - 1400€
  ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ (sk)
Ημερήσια Εκδρομή 08/10 - 16€
  ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ - ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ (sk)
Ημερήσια Εκδρομή 22/10 - 16€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)