Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΠΟΛΩΝΙΑ - Golden Age - Μάιος (at)
7 ημέρες - Περιλαμβάνονται οι Φόροι!
55+  Προσφορά
Προορισμός:   Πολωνία
Τιμή:   690 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   7
Αναχωρήσεις:   20,29/05
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΠΟΛΩΝΙΑ - Golden Age - Μάιος (at)<br>7 ημέρες - Περιλαμβάνονται οι Φόροι!
Πρόγραμμα
ΚΡΑΚΟΒΙΑ –ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ –ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΠΟΖΝΑΝ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΛΙΟΥΜΠΛΙΝ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Κρακοβία. ¶φιξη, μεταφορά και γνωριμία με την πόλη. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Καθεδρικό Ναό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α. Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, υπάρχουν πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, όπως η Bazylika Mariacka και ο καθεδρικός ναός αφιερωμένος στην Παναγία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ (προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό και αναχωρούμε προαιρετικά για τη μοναδική πόλη Βρότσλαβ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η Βενετία της Πολωνίας» και είχε οριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Είναι χτισμένη σε 12 νησιά, πάνω στο ποτάμι Όντερ, η οποία υπήρξε πόλη έμπνευσης για τον Πικάσο. Στην περιήγησή μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Πανεπιστήμιο. Επιστροφή στην Κρακοβία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο ¶ουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του ΒΆ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το ¶ουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους - περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την ιερή πόλη – θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας, την Τσεστοχόβα. Στην κεντρική εκκλησία της πόλης αυτής φυλάσσεται η μοναδική εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εκατομμύρια πιστοί απΆ όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό καταφθάνουν συνεχώς για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παρθένου Μαρίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσας της Πολωνίας. Θα δούμε την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών. Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, το ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο - το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΝ (προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό και αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή στο Λούμπλιν, που κατά καιρούς το έχουν χαρακτηρίσει ως «Μικρή Κρακοβία» λόγω της ωραίας παλιάς πόλης. Θα δούμε την τεράστια πλατεία Zamkowy, με τα ωραία σπίτια που την περιστοιχίζουν, όπου δεσπόζει το κάστρο της πόλης του 12ου αιώνα που γνώρισε στιγμές δόξας. Στο βάθος της αυλής του υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ενώ διατηρείται επίσης και το παλιό πηγάδι βγαίνοντας από το κάστρο, από την πύλη Grodzka. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Βαρσοβία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Ημέρα ελεύθερη για βόλτες στην πόλη και για τα τελευταία μας ψώνια. Περπατήστε στην οδό Nowy Swiat με τα υπέροχα καταστήματα και εστιατόρια. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
Περιλαμβάνει
 Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ και ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES.
 Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 Τρεις (3) διαν/σεις στην Κρακοβία και (3) διαν/σεις στη Βαρσοβία.
 Διαμονή σε ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
 Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 Η είσοδος στο ¶ουσβιτς με τοπικό ξεναγό.
 Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνει
 Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
 Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Προαιρετικές εκδρομές:
ΒΡΟΤΣΛΑΒ: 40¤
ΛΟΥΜΠΛΙΝ: 40¤
Σημειώσεις
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναζήτηση
¶λλοι προορισμοί
  ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ DISNEYLAND, Ιούλιος-Σεπτέμβριος (iq) - 852€
  ΠΑΡΙΣΙ ΠΟΛΗ ΦΩΤΟΣ - DISNEYLAND, Ιούλιος - Σεπτέμβριος (iq) - 555€
  ΠΟΡΟΣ - Ημερήσια εκδρομή 24/06 (sk) - 16€
  PORTO RIO HOTEL 4*, ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΧΑΪΑ (ma)
Early Booking για κρατήσεις έως 31/05 - 80€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)