Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΣΑΞΟΝΙΑ - ΓΥΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, Πάσχα (si)
Early Booking για έγκαιρη κράτηση
Προορισμός:   Σαξονία
Τιμή:   595 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   6
Αναχωρήσεις:   06/04
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΣΑΞΟΝΙΑ - ΓΥΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, Πάσχα (si)<br>Early Booking για έγκαιρη κράτηση
Πρόγραμμα
Γύρος Ανατολικής Γερμανία – Σαξονία
Λειψία – Μάισεν – Δρέσδη – Γκέρλιτς – Βαϊμάρη – Ερφούρτη – Πότσδαμ – Βερολίνο – Μουσείο Περγάμου – Κρουαζιέρα στον Έλβα – Λόζβιτς

1Η ΗΜΕΡΑ
Αθήνα – Βερολίνο – Γκέρλιτς – Δρέσδη

Πρωινή πτήση για το Βερολίνο. ¶φιξη και αναχώρηση για το Γκέρλιτς, την ανατολικότερη πόλη της χώρας χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ναις, ο οποίος από το 1945 αποτελεί σύνορο ανάμεσα στην Πολωνία και την Γερμανία. Η μεγάλη και ιδιαίτερα η μικρή αγορά με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, οι αναπαλαιωμένοι χώροι των τοπικών αρχόντων και μεγαλεμπόρων μεταφέρουν νοερά τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή, την οποία εκμεταλλεύθηκε τα τελευταία χρόνια το Χόλυγουντ γυρίζοντας εδώ ταινίες σε φυσικό ντεκόρ. Θα καταλήξουμε στον γοτθικό ναό του Αγίου Πέτρου, απΆ όπου η θέα προς την πολωνική πόλη Ζγκορτσολεκ και τον ποταμό εντυπωσιάζει. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας συνεχίζουμε για τη Δρέσδη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2Η ΗΜΕΡΑ
Δρέσδη – Κρουαζιέρα στον Έλβα – Μάισεν

Η Δρέσδη, η πρωτεύουσα του ελεύθερου κρατιδίου της Σαξονίας, μαγεύει τους επισκέπτες της με ένα σαγηνευτικό μίγμα παράδοσης και μοντέρνου στιλ. Ενας περίπατος στο ονειρεμένο κέντρο της πόλης, που φιλοξενούσε την έδρα των εκλεκτορων της Σαξονίας, αποκαλύπτει τη μοναδική γοητεία της πόλης, η οποία δίκαια ονομάζεται και η “Φλωρεντία του Ελβα”. Στην αριστερή όχθη, στη καμπύλη ενός γοητευτικού τόξου του ποταμού, βρίσκεται το κέντρο της Δρέσδης που κοσμείται με υπέροχα αρχιτεκτονικά κτίρια από την εποχή της αναγέννησης, του μπαρόκ και του νεοκλασικισμού. Γίνεται αντιληπτό με μια ματιά από οποιαδήποτε όχθη ή από μια γέφυρα του Ελβα: Εδώ προβάλλει μια πολιτισμική πόλη παγκοσμίου φήμης. Και παρά τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,στο ιστορικό κέντρο έχουν διατηρήθει ή αναστηλώθει τα όμορφα κτίριά του. Η εκκλησία Frauenkirche, το παλάτι Zwinger, η όπερα του Semper, τα ανάκτορα Elbschlösser ή η πόλη των κήπων Hellerau – η Δρέσδη εντυπωσιάζει, όπου και αν κοιτάξει ο επισκέπτης. Μια κρουαζιέρα στον Έλβα (Κόστος κατΆ άτομο 10¤) θα μας φέρει κοντά στην υπέροχη φύση της πόλης. Θα γνωρίσουμε το υπέροχο προάστιο Λοζβιτς και θα επιστρέψουμε στην παλιά πόλη, όπου στον ελεύθερο χρόνο μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κάποιο από τα ξακουστά μουσεία της πόλης. Η τέλεια ομορφιά μιας πορσελάνινης φιγούρας – έτσι παρουσιάζεται το Μάισεν το οποίο είναι ο επόμενος σταθμός μας. Και πραγματικά, αυτή η πόλη είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τις πορσελάνες Μάισεν, με σήμα κατατεθέν τα σταυρωτά μπλε σπαθιά. Ωστόσο, ο επισκέπτης αυτής της πόλης που μετρά πάνω από 1.000 χρόνια ζωής δεν βρίσκει εδώ μόνο πορσελάνες με φίνα επεξεργασία, αλλά και ένα μέρος με ιδιαίτερη λάμψη και καταπληκτική θέα στον ποταμό Έλβα από τα μπαλκόνια του κάστρου του Αλβέρτου της Σαξονίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Δρέσδη και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ
Λειψία – Βαϊμάρη – Ερφούρτη

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την Λειψία. Εδώ γεννηθηκε ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, έπαιξε εκκλησιαστικό οργανο ο Μότσαρτ και για 27 χρόνια ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ήταν διευθυντής της διάσημης χορωδίας της. Στο κέντρο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται η τεράστια Marktplatz όπου δεσπόζει το Παλιό Δημαρχείο, ένα από τα ωραιότερα αναγεννησιακά κτίρια της Γερμανίας, που χτίστηκε το 1556 και φιλοξενεί το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης. Ο μεγαλύτερος τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης, οι πολλοί και λαμπρά ανακαινισμένοι εμπορικοί και εκθεσιακοί χώροι καθώς και ο εκτεταμένος πανεπιστημιακός χώρος με τα κτίρια εποχής εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση. Ο επόμενος σταθμός μας, η Βαϊμάρη είναι μια όμορφη μικρή πόλη του κρατιδίου της Θουριγγίας, στην ανατολική Γερμανία. H Βαϊμάρη είναι πολιτισμικά μια από τις σπουδαίες πόλεις της Ευρώπης, στην οποία έζησαν και εργάσθηκαν συγγραφείς και φιλοσόφοι όπως ο Νίτσε, ο Σίλλερ, ο Χέρντερ και ο Γκαίτε . Σήμερα ο επισκέπτης θαυμάζει μια πλήρως ανακαινισμένη πόλη με ιστορικά κτίρια , όπως το εθνικό θέατρο, τόπο διεξαγωγής της εθνοσυνέλευσης και απαρχή μιας νέας για την χώρα εποχής, αυτήν της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Το παλάτι του Δουκάτου με την σπουδαία βιβλιοθήκη του, το μοντέρνο κτίριο Μπάουχαους του ομώνυμου τοπικού πολυτεχνείου ,το σπίτι όπου έζησε ο Λιστ είναι μερικά μόνο δείγματα της πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης. Οι τάφοι των Γκαίτε, Σίλλερ και Νίτσε, καθώς επίσης και τα αρχεία τους, διατηρούνται και είναι επισκέψιμοι από το κοινό. Επόμενη στάση μας η Ερφούρτη. Η πλούσια σε πύργους Ερφούρτη – έτσι εξυμνούσε κάποτε ο Μαρτίνος Λούθηρος την πόλη, γιατί στον ουρανό της ξεπροβάλλουν οι πύργοι από 25 ενοριακές εκκλησίες, 15 μοναστήρια και εκκλησιαστικά ιδρύματα και 10 παρεκκλήσια. Ο μεγάλος αριθμός των εκκλησιαστικών κτιρίων, όπου πρωτοστατεί ο καθεδρικός ναός και η εκκλησία Severikirche, έδωσε την αφορμή σε χρονογράφους και άλλους της εποχής να αναφέρουν την πόλη ως “Ρώμη της Θουριγγίας”. Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης της Ερφούρτης είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα της Γερμανίας. Το μοναστήρι των ¶υγουστίνων, στο οποίο ο Μαρτίνος Λούθηρος έζησε πέντε χρόνια ως μοναχός, η εκκλησία Predigerkirche, η βασική ευαγγελική εκκλησία σήμερα και η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία της Ερφούρτης, ή οι εγκαταστάσεις του φρουρίου Zitadelle Petersberg, ένα από τα πιο παλιά διατηρημένα φρούρια πόλης, αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα μεσαιωνικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η Ερφούρτη είναι η πόλη με τις εκκλησίες – και τις γέφυρες. Συνολικά υπάρχουν 142 γέφυρες στην περιοχή της Gera, τους πολλούς παραποτάμους και τους λάκκους πλημμυρίδας κατά μήκος του αλλοτινού τείχους της πόλης. Τα πολυάριθμα ρυάκια και οι γέφυρες χάρισαν στο κέντρο της πόλης το όνομα “Μικρή Βενετία”. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Ερφούρτη.

4Η ΗΜΕΡΑ
Ερφούρτη – Πότσδαμ – Βερολίνο

Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για το Πότσδαμ, την πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου. Η πόλη είναι ευρέως γνωστή για τα μοναδικά πολιτιστικά τοπία της, ειδικότερα τα πάρκα και το περίφημο ανάκτορο Σαν Σουσί, το οποίο έκτισε ο Φρειδερίκος ο Μέγας, και που αποτελεί σήμερα “Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς” κατά την UNESCO. Το Πότσδαμ βρίσκεται 26χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ, και η πόλη χαρακτηρίζεται από μια σειρά συνδεδεμένων μεταξυ τους λιμνών οπως η Griebnitzsee, η Templiner See και άλλες. Θα δούμε τη Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς βίλες και θα επισκεφτούμε το ιστορικό σπίτι, όπου έγινε το 1942 η Διάσκεψη του Βανζέε υπό τον Χάϊντριχ και οπου παρθηκε η αποφαση της επονομαζομενης ,τελικης λυσης . για την γενοκτονία των Εβραίων. Κατόπιν θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον μας βέβαια θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, τα θρυλικά ανάκτορα με τους υπέροχους κήπους, όπου βρίσκεται και η περίφημη Γεωπονική Σχολή. Περνοντας απο την γεφυρα των κατασκοπων συνεχίζουμε για το Βερολίνο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5Η ΗΜΕΡΑ
Βερολίνο

Κατά τη διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης θα περάσουμε από το Σαρλότενμπουργκ με το ομώνυμο παλάτι, την πύλη του Βρανδεμβούργου, τη συναγωγή, ενώ στην ¶λεξάντερπλατς θα δούμε το κόκκινο δημαρχείο. Στη «συνοικία των εμιγκρέδων» Kreuzberg, η East Side Gallery και το Checkpoint Charlie, μνημεία της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, καθως και η Φιλαρμονική και το Sony Center προσφέρουν μια ξεχωριστή αισθητική νότα. Το ονομαστό νησί των μουσείων, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο της Περγάμου, η παλιά εβραϊκή γειτονιά με τα περίτεχνα κτίρια της, η μοντέρνα περιοχή της πλατείας Πότσδαμ είναι μερικά μόνο από τα σημεία αναφοράς της ιστορικής πρωτεύουσας της Γερμανίας. Πεζοί θα περάσουμε τον διασημότερο δρόμο της πόλης, Unter den Linden θαυμάζοντας κτίρια εποχής, όπως την βιβλιοθήκη, το πανεπιστήμιο Χούμπολντ κα. Από την πλατεία Μπεμπελ θα βρεθούμε στην περιοχή των Καρτιε, την όμορφη πλατεία Ζενταρμ ,την Σοκολατερι για να καταλήξουμε στην περιοχή του Τσεκ ποιντ Τσάρλι, όπου θα επισκεφθούμε την έκθεση στον ιστορικό και τόσο αρνητικά φορτισμένο χώρο της Γκεστάπο. Ελεύθερο απόγευμα.

6Η ΗΜΕΡΑ
Βερολίνο – Αθήνα

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφή
Περιλαμβάνει
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βερολίνο – Αθήνα με Aegean
• Μεταφορές/περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
• 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* (2 Δρέσδη , 1 Ερφούρτη , 2 Βερολίνο)
• Πρόγευμα μπουφές καθημερινά
• Τοπικός ξεναγός κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών
Δεν Περιλαμβάνει
• Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 155¤
• Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους όπου υπάρχουν, φέρυ.
• Το κόστος της κρουαζιέρας στον Έλβα 10¤
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά ως περιλαμβανόμενο

Αναζήτηση
¶λλοι προορισμοί
  ΣΑΞΟΝΙΑ - ΓΥΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, Πάσχα (si)
Early Booking για έγκαιρη κράτηση - 595€
  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, Απρίλιος - Αγ.Πνεύματος (si)
Early Booking για κρατήσεις έως 21 ημέρες πριν - 415€
  ΝΑΞΟΣ - Golden Age (at)
4 ημέρες - Μάιος - 159€  55+
  ΚΡΗΤΗ - Golden Age (at)
6 ημέρες - Μάιος - 175€  55+
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)