Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (to)
Προορισμός:   Κύπρος
Τιμή:   280 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   6
Αναχωρήσεις:   23/10, 26/10, 29/10
02/11, 09/11 ,16/11 ,23/11
07/12, 14/12, 21/12 , 22/12, 23/12, 28/12, 29/12
02/01, 11/01, 18/01, 25/01
01/02, 08/02, 15/02, 22/02
06/03, 15/03, 22/03, 29/03
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (to)
Πρόγραμμα
1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Λάρνακα. Με την άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ακολουθεί επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός, χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τον Σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Λεμεσό. ‘Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ορεινή Κύπρο. Θα περιηγηθούμε στα καταπράσινα θέρετρα, σε μια μαγευτική διαδρομή από πευκόδασος, ενώ προχωρώντας θα δούμε να ξεφυτρώνουν τα γραφικά χωριά του Τρόοδους, τις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη, του Πεδουλά, του Πρόδρομου. Φτάνοντας στο χωριό Τρόοδος θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην πλατεία για φωτογραφίες στο πανοραμικό τοπίο της οροσειράς. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Κύκκου. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Μονής όπου θα δούμε το εντυπωσιακό τέμπλο. Εδώ βρίσκεται η γνωστή εικόνα της Παναγίας Ελεούσας του Κύκκου που κατά μία παράδοση αγιογραφήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Επίσης, θα επισκεφθούμε το εκκλησιαστικό μουσείο που βρίσκεται εντός της Μονής. Λίγο παραπάνω βρίσκεται η τοποθεσία Θρονί της Παναγιάς όπου δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας, αλλά και ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου. Έπειτα θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό την Κακοπετριά, όπου μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νησιού, τη Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, το Στρατιωτικό κοιμητήριο και το Ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την επιβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Στο χώρο αυτό, είναι θαμμένα κάτω από τον Τύμβο τα συντρίμμια του αεροσκάφους που κατατρίφθηκε από φίλια πυρά κατά την εισβολή των Τούρκων. Περνώντας από την πράσινη γραμμή, θα φτάσουμε στα Φυλακισμένα Μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959 οι 9 απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους 9 ήρωες. Έπειτα θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τέλος, ακολουθώντας τα Βενετσιάνικα Τείχη θα καταλήξουμε στη Λαϊκή Γειτονιά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά στενάκια στη Λήδρας και να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΑΦΟΣ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση με κατεύθυνση προς τα δυτικά της Κύπρου. Πρώτος σταθμός μας θα είναι ο Πύργος των Ιπποτών στο Κολόσσι, χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείται μέχρι σήμερα χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα και ανήκει στο Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ και αποτελούσε διοικητικό τους κέντρο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας περνώντας από την περιοχή όπου παράγεται το γνωστό κρασί της Κύπρου, η Κουμανταρία και ο δρόμος μας φέρνει στο αρχαίο θέατρο Κούριο, το οποίο κατασκευάστηκε τον 2ο αι. π.Χ και ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Από εκεί κατευθυνόμαστε στην Πέτρα του Ρωμιού όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Σύντομη στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό την Πάφο. Εδώ θα επισκεφθούμε τους Τάφους τον Βασιλέων που οφείλουν το όνομα τους στην μεγαλοπρέπειά τους και όχι στο γεγονός ότι σ' αυτούς ενταφιάστηκαν βασιλείς. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο λιμάνι της Κάτω Πάφου όπου θα ξεναγηθούμε στα Ψηφιδωτά της Πάφου. Εκεί μπορούμε να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΝΑΠΑ
Μετά το πρωινό, η ημέρα είναι στη διάθεσή σας. Σας προτείνουμε να εκμεταλλευθείτε την ελεύθερη ημέρα για μία επίσκεψη στην Αγ.Νάπα. Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, όπου συνυπάρχουν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και θα φτάσουμε στη Δερύνεια, όπου από το παρατηρητήριο θα δούμε το σημείο όπου σκοτώθηκαν από τους Τούρκους τα δύο παλικάρια το 1996, καθώς και τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Θα συνεχίσουμε για την Αγία Νάπα, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι. Χρόνος ελεύθερος στην Αγ. Νάπα για να περπατήσουμε. Δυνατότητα να γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία επίσκεψη στην πόλη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφή μας.
Περιλαμβάνει
•Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα σε οικονομική θέση
•Αποσκευή 23 κιλών κατ’ άτομο
•Διαμονή πέντε (5) νύχτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της επιλογής σας στη Λεμεσό
Pefkos Hotel 3* ή Kapetanios Odysseia 3*Superior •Πρωινό καθημερινά
•Δείπνο σε μπουφέ καθημερινά στο εστιατόριο του ξενοδοχείο
•Εκδρομές, επισκέψεις, περιηγήσεις βάσει προγράμματος
•Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο Λάρνακας
•Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
•Επίσημος ξεναγός (πιστοποιημένος από τον ΚΟΤ)
•Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
•Ταξιδιωτική ασφάλεια
•Φ.Π.Α
Δεν Περιλαμβάνει
•Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμου 150€ σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα
•Φιλοδωρήματα / Αχθοφορικά
•Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων
•Εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
•Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ρητά ως προαιρετικό
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στις ακτές του Ατλαντικού
Ιούνιος 2019 (at) - 690€  55+
  Π Ο Λ Ω Ν Ι Α
Ιούνιος 2019 (at) - 720€  55+
  Πάσχα στην Κεφαλονιά (zo) - 140€
  ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ (zo) - 355€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)