Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Ελλάδα

    ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ (to)
Προορισμός:   Πήλιο
Τιμή:   305 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   4
Αναχωρήσεις:   8/3
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ (to)
Πρόγραμμα
1η Ημέρα: Αθήνα – Πορταριά
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το Πήλιο, με στάση στη περιοχή της Λαμίας για καφέ ή φαγητό (προαιρετικά). Ανεβαίνοντας από τον Βόλο προς το Πήλιο, θα φτάσουμε στην Πορταριά, ένα από τα χωριά-πρωταγωνιστές της περιοχής. Γύρω μας, αρχοντικά, πέτρινες κρήνες και καλντερίμια, εκκλησίες, γεύσεις τοπικές με μυρωδιές που... σας τραβάνε από τη μύτη. Άφιξη στο ξενοδοχείο χρόνος ελεύθερος για μια γνωριμία με τον παραδοσιακό οικισμό. Διανυκτέρευση.


2η Μέρα: Χωριά Πηλίου
Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στα γραφικότερα χωριά του Πηλίου. Θα δούμε τη κεντρική πλατεία «Μελίνα Μερκούρη» όπου εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα τα περισσότερα, ξενοδοχεία και εστιατόρια και αποτελεί χώρο όπου πραγματοποιούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Κοντά στην πλατεία βρίσκονται τα απομεινάρια του ξενοδοχείου «Θεοξένεια», που θεωρείτο το μεγαλύτερο και Πολυτελέστερο των Βαλκανίων. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μακρινίτσα, διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός απολύτου προστασίας, κτισμένο κλιμακωτά στην πλαγιά του βουνού. Έχει χαρακτηριστεί σαν το «Μπαλκόνι του Πηλίου» τόσο για την εξαιρετική θέα που προσφέρει όσο και για την μοναδική αρχιτεκτονική της φυσιογνωμία με τα λιθόχτιστα αρχοντικά, τα ξύλινα χαγιάτια και τις 45 κρήνες. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε ένα ζεστό τσάι ή καφέ (προαιρετικά). Επόμενος μας σταθμός είναι τα Χάνια, το ορεινότερο χωριό του Πηλίου με το χιονοδρομικό κέντρο. Θα επισκεφθούμε τον Κισσό, το χωριό που υπηρέτησε ως δάσκαλος ο Ρήγας Φεραίος και θα προσκυνήσουμε στη μοναδική παλαιότερη, πέτρινη εκκλησία ολόκληρου του Πηλίου, την Αγία Μαρίνα. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την μοναδική Ιταλική τεχνική του κιαρόσκουρο, στο τέμπλο του ναού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό (προαιρετικά) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε το δείπνο σας σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Πορταριά - Καλαμπάκα - Μετέωρα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη επίσκεψη στα Μετέωρα, όπου θα επισκεφτούμε ένα από τα επιβλητικά μοναστήρια, την Μονή του Αγίου Στεφάνου. Εδώ το τοπίο είναι επιβλητικό, τα μοναστήρια φαίνονται σαν να κρέμονται από τον ουρανό όπου και δεσπόζουν επιβλητικά της μικρής κωμόπολης της Καλαμπάκας. Θα επισκεφθούμε το εργαστήριο κατασκευής Βυζαντινών εικόνων και θα απολαύσουμε (προαιρετικά) το μεσημεριανό μας φαγητό σε τοπικό εστιατόριο της Καλαμπάκας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πορταριά. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Πορταριά - Βόλος- Αθήνα
Μετά το πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος. Αναχωρώντας για την Αθήνα θα περάσουμε από το Βόλο για μια σύντομη περιήγηση και χρόνο ελεύθερο για φαγητό (προαιρετικά) σε ένα από τα πολλά τσιπουράδικα της πόλης. Συνεχίζουμε την επιστροφή μας, παίρνοντας μαζί μας μια μαγευτική εμπειρία….
Περιλαμβάνει

Διαμονή τρείς (3) νύχτες σε ξενοδοχείο 4* στην Πορταριά.


•Πρωινό σε μπουφέ.


•Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.


•Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος Αρχηγός.


•Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων.


•Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
Δεν Περιλαμβάνει

Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.


•Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά.


•Ποτά κατά το γεύμα.


•Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στις ακτές του Ατλαντικού
Ιούνιος 2019 (at) - 690€  55+
  Π Ο Λ Ω Ν Ι Α
Ιούνιος 2019 (at) - 720€  55+
  Πάσχα στην Κεφαλονιά (zo) - 140€
  ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑ (zo) - 355€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)