Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΕΛΒΕΤΙΑ~ΑΛΣΑΤΙΑ~ΒΑΥΑΡΙΑ
Ιούνιος 2019 (at)
55+  
Προορισμός:   Βαυαρία
Τιμή:   820 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   8
Αναχωρήσεις:   3/6
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΕΛΒΕΤΙΑ~ΑΛΣΑΤΙΑ~ΒΑΥΑΡΙΑ <br> Ιούνιος 2019 (at)
Πρόγραμμα
1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Ζυρίχη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και περιήγηση στην πόλη της Ζυρίχης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό και την εκκλησία Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ και τον λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΣΤΑΪΝ ΑΜ ΡΑΪΝ – ΒΑΥΑΡΙΑ (ΡΟΖΕΝΧΑΪΜ)
Αναχώρηση την επόμενη ημέρα για τη Βαυαρία. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σαφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας), για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με ένα κουκλίστικο μεσαιωνικό χωριό, το Στάιν αμ Ράιν. Ένα μικρό μεσαιωνικό χωριουδάκι πάνω στον Ρήνο, που όσοι το επισκέπτονται θαυμάζουν τα γεμάτα ζωγραφιές σπίτια. Συνέχεια της διαδρομής μας με προορισμό τη Βαυαρία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Ρόζενχαϊμ, μια πανέμορφη και γραφική πόλη. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ
Πρόγευμα και μεταφορά στο Μόναχο. Θα δούμε πανοραμικά τα σημαντικότερα σημεία της πόλης και στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων, το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον καθεδρικό ναό κ.ά. Περίπατος στους πεζόδρομους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κλπ. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (προαιρετικό)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, προαιρετικά.
Άφιξη στην πρωτεύουσα του Τιρόλο και γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε «τη Χρυσή Στέγη», το Ανάκτορο, τον κεντρικό δρόμο με τις καμάρες, την Αψίδα του θριάμβου του Λεοπόλδου του 2ου και τέλος το Ολυμπιακό Χωριό Άξαμ, με την υπέροχη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Ινν. Στη συνέχεια μία έκπληξη μας περιμένει. Ο κρυστάλλινος κόσμος του Swarovski μας περιμένει να μας εντυπωσιάσει, με παλιές και νέες συλλογές κοσμημάτων, όπως μόνο ο γνωστός οίκος τόσα χρόνια γνωρίζει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΡΟΖΕΝΧΑΪΜ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Αφού προγευματίσουμε αναχωρούμε για τη Γαλλία. Στη διαδρομή θα περάσουμε από τον Μέλανα Δρυμό, το μεγαλύτερο δάσος της Ευρώπης. Πρώτο μας σημείο αναφοράς θα είναι η πανέμορφη λίμνη Τίτιζε που βρίσκεται στην καρδιά του Μαύρου Δάσους και η ομώνυμη λουτρόπολη που είναι χτισμένη στις όχθες της, όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες, ζεστά ροφήματα και ψώνια στην πραγματικά ενδιαφέρουσα αγορά της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΡΙΜΠΟΒΙΛ – ΡΙΚΒΙΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρόγευμα και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το Στρασβούργο, το οποίο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ιλ, παραπόταμου του Ρήνου. Κατά την περιήγηση θα δούμε το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ιστορικό κέντρο με τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ, τα γραφικά Αλσατικά σπίτια και τις γέφυρες, καθώς και τη φημισμένη συνοικία της «Μικρής Γαλλίας». Ακολουθούν τα εκπληκτικά χωριά της Αλσατίας. Θα ανεβούμε στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων και θα φθάσουμε στο κουκλίστικο Ριμποβίλ. Γοτθικές εκκλησίες, μεσαιωνικά τείχη, εγκαταλελειμμένα κάστρα και συγκλονιστικά φυσικά τοπία γύρω του, το κάνουν ένα από τα δημοφιλέστερα χωριουδάκια της Αλσατίας. Ακολουθεί το Ρικβίρ με τα παραδοσιακά σπίτια, γνωστό και ως «χωριό των Αμπελουργών». Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.


7η Ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΚΟΛΜΑΡ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΖΥΡΙΧΗ
Αναχώρηση μετά το πρωινό, για επιστροφή στην Ελβετία. Πρώτα όμως θα επισκεφθούμε ένα ακόμη αλσατικό χωριό,
Το "στολίδι της Αλσατίας", το Κολμάρ. Φημισμένα κρασιά σε όλο τον κόσμο με δύναμη και έντονα αρώματα παράγονται και εμφιαλώνονται στην περιοχή, σε απέραντους αμπελώνες. Ναοί, μνημεία, σιντριβάνια και αγάλματα σταματούν το χρόνο στον 16o Αιώνα, ενώ παράλληλα τα μαγαζάκια με τα τουριστικά, τα Brasserie και τα Cafe είναι γεμάτα τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου. Επόμενος σταθμός μας η Βασιλεία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο τριεθνές: Γαλλία-Ελβετία-Γερμανία, στον ποταμό Ρήνο. Φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία πολιτισμού και έργων τέχνης της χώρας, καθώς και τον υπέροχο Καθεδρικό Ναό Μύνστερ. Σήμερα η Βασιλεία είναι η ισχυρότερη οικονομικά πόλη της Ελβετίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Ζυρίχη. Διαν/ση.

8η Ημέρα: ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ
Την τελευταία ημέρα του προγράμματός μας θα επισκεφθούμε τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε, που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.
Περιλαμβάνει
Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με τη SWISS.
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Δύο (2) διαν/σεις στη Ζυρίχη, τρεις (3) διαν/σεις στο Ρόζενχαϊμ της Βαυαρίας και δύο (2) διαν/σεις στο Στρασβούργο.
Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, σε ξενοδοχεία περιφερειακά των πόλεων.
Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία.
Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνει
Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Γεύματα, ροφήματα, ποτά.
Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
Σημειώσεις
Προαιρετική εκδρομή Ινσμπρουκ: 50€ Προαγορά 40€
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΡΩΜΗ - ΝΑΠΟΛΗ - ΚΑΠΡΙ
Καλοκαίρι 2019 (tr) - 639€
  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ
KΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 (ya) - 595€
  ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ
ΠΑΡΓΑ - ΠΑΞΟΙ - ΛΕΥΚΑΔΑ ΔΡΕΠΑΝΟ - ΛΥΓΙΑ
ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2019(th) - 155€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)