Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική
18 Νοε - 02 Δεκ 2019 | Τελευταίες θέσεις!
Προορισμός:   Ανταρκτική
Τιμή:   7710 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   15
Αναχωρήσεις:   18/11
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική <br>18 Νοε - 02 Δεκ 2019 | Τελευταίες θέσεις!
Πρόγραμμα
Ημέρα 1η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη - Μπουένος Άιρες
Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπουένος Άιρες, την ομορφότερη πόλη της Νοτίου Αμερικής. Το όνομα που έδωσαν οι Ευρωπαίοι -στις 2 Φεβρουαρίου του 1536 όταν ιδρύθηκε η πόλη- ήταν «Η Κυρία των Καλών Ανέμων». Φανταστείτε πως την εποχή εκείνη οι επιδημίες τσάκιζαν τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς και τα πιο ασφαλή μέρη ήταν αυτά με τον πιο καθαρό αέρα. Έτσι το Μπουένος Άιρες, έχοντας την αύρα του Ατλαντικού από την ανατολική του πλευρά, αλλά και τους ανέμους των Άνδεων που βρίσκουν διέξοδο στον ωκεανό μέσω του Ρίο ντε λα Πλάτα στα βόρεια, ήταν ένα μέρος με καθαρό αέρα. Επιπλέον, για να φτάσει κανείς στην περιοχή με τα μέσα της εποχής χρειαζόταν «καλούς ανέμους». Κάπως έτσι λοιπόν εξηγείται η ονομασία αυτής της μεγαλούπολης που ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 13 εκατ. Οι συνοικίες θυμίζουν έντονα Ευρώπη, αλλά δεν της λείπουν και οι εικόνες που τη συνδέουν άρρηκτα με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις λατινικές της ρίζες. Και φυσικά αν είναι κάτι που έρχεται στο μυαλό του ταξιδιώτη μόλις ακούει το όνομά της, αυτό δεν είναι άλλο από το Τανγκό!

Ημέρα 2η: Μπουένος Άιρες (Ξενάγηση)
Σήμερα φθάνουμε στην πανέμορφη πόλη και χωρίς να χάσουμε καιρό ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Αρχίζουμε λοιπόν από την αριστοκρατική συνοικία της Ρεκολέτα με τα επιβλητικά κτίρια, και θα συνεχίσουμε την περιήγηση με την πλούσια σε πάρκα περιοχή του Παλέρμο όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Κοιμητήριο της Ρεκολέτα. Εδώ έχουν την τελευταία τους κατοικία όλοι οι επιφανείς πολίτες της χώρας και εμείς θα επισκεφτούμε το ταφικό μνημείο της Εύας Ντουάρτε, ή όπως αλλιώς είναι γνωστή, της Εβίτας Περόν. Στη συνέχεια μέσω της Λεωφόρου της 9ης Ιουλίου με τον τεράστιο Οβελίσκο που κατασκευάστηκε το 1936 για να τιμήσει τα 400 χρόνια από την ίδρυση της πόλης, θα περάσουμε από το θέατρο Κολόν (Κολόμβου) που, σύμφωνα με το National Geographic, είναι η τρίτη καλύτερη όπερα του κόσμου. Η επόμενη στάση μας θα γίνει στην πλατεία Κογκρέσου, όπου θα μπορέσουμε να φωτογραφίσουμε τον «Σκεπτόμενο άνθρωπο» του Ροντέν με φόντο το επιβλητικό κτίριο του Εθνικού Κογκρέσου της Αργεντινής. Μέσω της Λεωφόρου του Μαΐου, φθάνουμε στη συνέχεια στην Πλατεία Μαΐου όπου ο Καθεδρικός ναός που στεγάζει το μαυσωλείο του απελευθερωτή της Αργεντινής Χοσέ Ντε Σαν Μαρτίν, το παλιό Δημαρχείο και το Προεδρικό Μέγαρο θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον μας. Το Προεδρικό Μέγαρο είναι γνωστό με το όνομα «Ροζ Οίκος» (Casa Rosada) εξαιτίας του χρώματος που το καλύπτει και αποτελεί την έδρα του Προέδρου της χώρας από το 1898. Συνεχίζουμε, και περνώντας μέσα από την γεμάτη χρώμα συνοικία του Σαν Τέλμο όπου και γεννήθηκε το Αργεντίνικο Τανγκό, φθάνουμε στην Μπόκα. Την περιοχή της Μπόκα κατοίκησαν πρώτοι οι ναυτικοί που έφταναν με τα καράβια τους από την Ευρώπη και σαν οικοδομικά υλικά χρησιμοποίησαν ό,τι μπορούσαν να αποσπάσουν από τα πλοία τους. Έβαψαν τα κτίρια με έντονα χρώματα και έτσι έχουμε τώρα αυτή τη μοναδική στον κόσμο αρχιτεκτονική. Το δρομάκι που θα κερδίσει το ενδιαφέρον μας είναι το πασίγνωστο
«Ελ Καμινίτο» αλλά και η υπόλοιπη συνοικία δεν θα μας αφήσει αδιάφορους με τα πολλά μαγαζιά τουριστικού ενδιαφέροντος, τα εστιατόρια κ.α.

Ημέρα 3η: Μπουένος Άιρες – Ουσουάια (επιβίβαση στο πλοίο)
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο εσωτερικών πτήσεων και αναχώρηση για την Ουσουάια την νοτιότερη πόλη του Δυτικού ημισφαιρίου. Άφιξη και μεταφορά στο λιμάνι. Σήμερα επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και καταπλέουμε τον Δίαυλο Μπιγκλ με κατεύθυνση την ήπειρο των Πάγων. Ο απόπλους από το λιμάνι της πόλης σηματοδοτεί την αρχή μιας περιπέτειας που σίγουρα δεν έχετε ποτέ φανταστεί. Κρουαζιέρα λοιπόν στα στενά του Μπιγκλ κι από κει στο Κέιπ Χορν. Η ήρεμη θάλασσα θα σας χαλαρώσει και θα σας επιτρέψει να αφήσετε τις αισθήσεις σας ελεύθερες να απολαύσουν αυτή την τόσο ξεχωριστή διαδρομή. Τα ταραγμένα νερά της συμβολής των δύο Ωκεανών που θα ακολουθήσουν καθώς θα διασχίζουμε το πέρασμα του Ντρέικ θα υπενθυμίζουν διαρκώς το περιπετειώδες πνεύμα των ατρόμητων εξερευνητών που κρύβουμε μέσα μας.

Ημέρες: 4η-12η: Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική
Το πέρασμα του Ντρέικ είναι μία μοναδική εμπειρία για όσους έχουν την τύχη να τη βιώσουν όπως και οι τολμηροί θαλασσοπόροι των προηγούμενων αιώνων. Η διάσχιση της συμβολής των δύο ωκεανών με τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής συνοδεύεται από φάλαινες, δελφίνια και εντυπωσιακά άλμπατρος που μας ακολουθούν. Μετά το πέρασμα του Ντρέικ, ένας καινούριος υπέροχος κόσμος ξεπροβάλλει με φόντο τα Νησιά Νότια Σέτλαντ. Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος, 120 χλμ. βόρεια της Ανταρκτικής χερσονήσου με έκταση περίπου 3.600 τ.χλμ. Τα νησιά θεωρούνται επιστημονική προστατευόμενη περιοχή, ελεύθερη για επιστημονική έρευνα. Διεκδικούμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Χιλή αλλά και την Αργεντινή φιλοξενούν κυρίως ερευνητικούς σταθμούς διαφόρων χωρών. Την παράσταση ωστόσο κλέβουν τα πρώτα παγόβουνα που αρχίζουν να εμφανίζονται και να αργοπλέουν παράλληλα με την πορεία του πλοίου μας. Το όνειρο κάθε ταξιδιώτη επιτέλους γίνεται πραγματικότητα! Η έκτη ήπειρος είναι πλέον λίγες ώρες μακριά μας. Άφιξη στην Χερσόνησο της Ανταρκτικής με το μοναδικό παγωμένο τοπίο και την ασυνήθιστη χλωρίδα και πανίδα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ανάλογα με τις επικρατούσες τοπικές καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις με ειδικές βάρκες τύπου ζόντιακ σε επιλεγμένα σημεία που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Κοινότητες ζώων, όπως φώκιες, θαλάσσιοι ελέφαντες, πιγκουΐνοι κ.λπ. θα τραβήξουν την προσοχή των ταξιδιωτών ενώ θα γίνουν στάσεις για φωτογράφηση σε εντυπωσιακά παγόβουνα, επιβλητικούς παγετώνες και απόκρημνες ακτές με μικρές αλλά ιδιαίτερα αποκαλυπτικές βάσεις των ερευνητικών αποστολών. Κορυφαία σημεία είναι τα λιμάνια Ορν και Νίκκο ενώ μην χάσετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα παγωμένα νερά ή να συμμετέχετε σε κάποια δραστηριότητα trekking ή kayaking. Σας βεβαιώνουμε, καμία περιγραφή των τοπίων και των εικόνων δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματικότητα. Ύστερα από 15 χρόνια που επισκεπτόμαστε συνεχώς αυτή την περιοχή, η μαγεία του τοπίου παραμένει ανέπαφη! Το συγκλονιστικό θέαμα θα πλαισιώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού από διαφωτιστικές διαλέξεις ειδικών επιστημόνων με παρουσίαση slides, προβολή ταινιών σχετικών με την περιοχή και φυσικά πολλά ιστορικά στοιχεία από το επιστημονικό προσωπικό του πλοίου.


Ημέρα 13η: Ουσουάια - Μπουένος Άιρες
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ουσουάια. Πλήρεις εντυπώσεων εγκαταλείπουμε το πλοίο και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε για το Μπουένος Αϊρες. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο θέαμα. Μια εξαιρετική παράσταση Τάνγκο με δείπνο και άφθονο κρασί.

Ημέρα 14η: Μπουένος Άιρες - Πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 15η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
Περιλαμβάνει
Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Lufthansa
Ξενοδοχείο 5* στο Μπουένος Άιρες
2κλινες εξωτερικές καμπίνες με ιδιαίτερο λουτρό
Πρωινό στο Μπουένος Άιρες
Πλήρη διατροφή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, καθώς και σνακς, καφέ ή τσάι καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας
Δείπνο με Σόου Τάνγκο στο Μπουένος Άιρες
Φιλοδωρήματα στην κρουαζιέρα (150 USD κατ’ άτομο)
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Δεν Περιλαμβάνει
× Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
Σημειώσεις
Υποχρεωτική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 85€
Προκαταβολή 30% με την εγγραφή σας
Εξόφληση ταξιδιού έως 15/9/2019

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη τουλάχιστον ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα και τουλάχιστον δύο (2) κενές σελίδες.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΓΥΡΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ & ΜΑΔΡΙΤΗ Φθινόπωρο 2019 - 840€  55+
  ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Φθινόπωρο 2019 - 790€  55+
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)