Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    Αυτοκρατορική Γερμανία Βερολίνο – Σαξωνία με διαν/ση και στη Δρέσδη
Λειψία, Πότσδαμ & με είσοδο στα Ανάκτορα του Σανσουσί
Πάσχα 2019 (ve)
Προσφορά
Προορισμός:   Βερολίνο
Τιμή:   499 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   6
Αναχωρήσεις:   25/04/19 & 26/04/19
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Κατεβάστε τον Ταξιδιωτικό Οδηγό Πόλης
Ενδιαφέρομαι >>
Αυτοκρατορική Γερμανία Βερολίνο – Σαξωνία με διαν/ση και στη Δρέσδη<br>Λειψία, Πότσδαμ & με είσοδο στα Ανάκτορα του Σανσουσί<br> Πάσχα 2019 (ve)
Πρόγραμμα
1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βερολίνο (πτήση) – Δρέσδη (ξενάγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη στη γερμανική πρωτεύουσα και άμεση αναχώρηση για τη Δρέσδη. Έπειτα από 3ωρη διαδρομή με τις απαραίτητες στάσεις, θα φτάσουμε στην ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, την
«Μπαρόκ Σειρήνα», τη Δρέσδη (Dresden), που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο «Φλωρεντία του Έλβα». Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το Αναγεννησιακό Παλάτι, τα Ανάκτορα Τζβίνγκερ, τα τερέν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη Βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Δρέσδη – Λειψία – Βερολίνο
Πρωινό ελεύθερο στη Δρέσδη για μια ακόμα βόλτα στην πόλη, αλλά και για να δούμε κάποια από τα αξιοθέατα που ενδεχομένως δεν είδαμε κατά την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη της Λειψίας (Leipzig), «το μικρό Παρίσι» της Σαξονίας, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφέλειο καπηλειό των Φαουστιανών συναντήσεων όχι μόνο φωτίζουν επί
6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή (τυπογραφία, βιβλιοθηκονομία και επιστημονική μελέτη), αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το πανεπιστήμιο, το παλιό δημαρχείο, το σπίτι του Τσίλλερ, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου, λυρικά θέατρα κ.ά. Συνεχίζουμε για το Βερολίνο. Άφιξη στη γερμανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βερολίνο (πανοραμική ξενάγηση) Πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με το γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βραδεμβούργου, το «Κόκκινο Δημαρχείο», την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, την Πλατεία Ζαντάρμεν με την ελληνική πρεσβεία, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη έως τους ουρανοξύστες - στρατηγεία πολυεθνικών κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


4η ημέρα: Βερολίνο – Πότσδαμ Σανσουσί (ξενάγηση) Πρωινή αναχώρηση για το Πότσδαμ και τα Ανάκτορα του Σανσουσί. Αφού περάσουμε από δρόμους φορτωμένης μνήμης με ψυχροπολεμικά δράματα (γέφυρα κατασκόπων), αλλά και μέρη γαλήνης, όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, θα επισκεφτούμε τα Ανάκτορα του Σανσουσί και τον περιβάλλοντα χώρο. Σταχυολογώντας πολύτιμες εικόνες από την επαναδημιουργία του κατεστραμμένου από τους βομβαρδισμούς αστικού ιστού, καταλήγουμε στη γραφικότερη πλευρά της πόλης και στα ολλανδικά τετράγωνα. Εκεί θα κάνουμε βόλτα στα κοκκινότουβλα μαγαζάκια, θα πάρουμε γεύσεις από τα παραδοσιακά εστιατόρια ή γλυκίσματα από τα λιχουδάδικα και θα αφεθούμε στην αύρα της επαρχιακής χαλάρωσης, ανάμεσα σε χειροτέχνες, εμποράκους, αγρότες και μαγείρους. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτα στα μαγαζιά και άλλες δραστηριότητες. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βερολίνο (ημέρα ελεύθερη ή επίσκεψη με τον αρχηγό σας σε μουσεία)
Ημέρα ελεύθερη για να κάνετε τα απαραίτητα ψώνια σας στα καταστήματα ή ακόμη για να επισκεφτείτε κάποιο μουσείο ή άλλο αξιοθέατο αυτής της μοναδικής κοσμοπολίτικης πόλης. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει τον αρχηγό μας σε μια επίσκεψη στο νησί των μουσείων (Η μετάβαση γίνεται με τα μέσα μεταφοράς. Η είσοδος για το Πανόραμα των Μουσείων είναι €19). Διανυκτέρευση.

*Σημείωση: Στο Μουσείο της Περγάμου γίνονται έργα αναστήλωσης και του κτιρίου και των αρχαιοτήτων. Τα έργα θα διαρκέσουν -όπως λένε οι ειδικοί- μέχρι το 2020! Το μουσείο, όμως, παραμένει ανοιχτό και αυτήν τη στιγμή οι επισκέπτες βλέπουν τα πάντα εκτός από το Βωμό της Περγάμου! Τα υπόλοιπα σημαντικά μνημεία, όπως η Πύλη της Μιλήτου, η Πύλη της Βαβυλώνας κ.λπ. είναι επισκέψιμα. Από 01.01.2019 ισχύει νέο εισιτήριο για το Νησί των Μουσείων (€19) που περιλαμβάνει το επισκέψιμο μέρος του Μουσείου της Περγάμου καθώς και το λεγόμενο «Πανόραμα». Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να επισκεφθεί τα μουσεία αυτά κατά την ελεύθερη ημέρα του προγράμματος.

6η ημέρα: Βερολίνο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα
Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την αναχώρηση 25.04 το πρόγραμμα διαμορφώνεται (συνοπτικά) ως εξής:

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βερολίνο (πτήση)
Άφιξη στο Βερολίνο, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βερολίνο – Δρέσδη
Αναχώρηση για τη Δρέσδη και ξενάγηση στην πόλη όπως αναφέρεται ανωτέρω στο πρόγραμμα.

3η ημέρα: Δρέσδη – Λειψία – Βερολίνο
Διαδρομή και ξενάγηση όπως αναφέρεται ανωτέρω στο πρόγραμμα.


4η ημέρα: Βερολίνο (πανοραμική ξενάγηση)
Όπως αναφέρεται ανωτέρω στο πρόγραμμα.

5η ημέρα: Βερολίνο – Πότσδαμ – Σανσουσί – Βερολίνο
Διαδρομή και ξενάγηση όπως αναφέρεται ανωτέρω στο πρόγραμμα.

6η ημέρα: Βερολίνο – Πτήση επιστροφής


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
Περιλαμβάνει
Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση.
Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
4 διανυκτερεύσεις στο Βερολίνο, στο ξενοδοχείο
Berlin-Berlin City Center 4*.
1 διανυκτέρευση στη Δρέσδη, στο Pullman Dresden 4*.
Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία.
Εκδρομές, μετακινήσεις, περιηγήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
Εκδρομή στη Λειψία εντός της τιμής (όχι προαιρετική).
Η είσοδος στα Ανάκτορα του Σανσουσί.
Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν Περιλαμβάνει
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 225.
Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία, εκτός του Σανσουσί.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ & ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
ΙΟΥΛΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019
ΔΩΡΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ (ya) - 395€
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ & ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
ΙΟΥΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019
ΔΩΡΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ(ya) - 405€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)