Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    10 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΟΔΙΚΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ & ΠΡΟΥΣΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
Προορισμός:   Κωνσταντινούπολη
Τιμή:   660 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   10
Αναχωρήσεις:   18/6
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
10 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  <br>ΟΔΙΚΩΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ & ΠΡΟΥΣΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
Πρόγραμμα
1η μέρα 18/6/2019 : ΑΘΗΝΑ - ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στις 06:00 το πρωί (θα ενημερωθείτε για σημείο εκκίνησης) και αναχώρηση για το ταξίδι μας . Άφιξη στα σύνορα μετά από μια διαδρομή με στάσεις για καφέ και φαγητό, επίσκεψη στα duty free και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη . Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , Δείπνο και διανυκτέρευση .
2η μέρα 19/6/2019 : ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ
Μπουφέ πρωινό και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα δούμε τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης . Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Εν συνεχεία μπορείτε να απολαύσετε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου το κανάλι που ενώνει τη Θάλασσα του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα 20/6/2019 : ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΒΑΝΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Άβανο στις 07:30. Θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και κατευθυνόμαστε προς την Άγκυρα, και συνεχίζουμε, μέσω Αλμυρής Λίμνης (όπου θα σταθμεύσουμε για καφέ και φαγητό) και αργά το βράδυ φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση .
4η μέρα 21/6/2019 : ΑΒΑΝΟΣ-ΠΡΟΚΟΠΙ-ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΟΡΑΜΑ-ΖΕΛΒΗ-ΝΕΡΑΙΔΟΚΑΜΙΝΑΔΕΣ
Πρωινό και επίσκεψη στην εκκλησία του οσίου Ιωάννη του Ρώσου για να προσκυνήσουμε. Αξίζει να αναφερθεί ότι το σκήνωμα του Οσίου μεταφέρθηκε στο Προκόπι Εύβοιας τον Οκτώβριο του 1924 από τους πρόσφυγες προκοπιείς Καππαδοκίας.. Στη συνέχεια αναχώρηση για το χωριό Ουστχισάρ . Είναι το καλύτερο σημείο, όπου με μια ματιά μπορεί κανείς να καταλάβει τι πρόκειται να συναντήσει στη Καππαδοκία . Χιλιάδες κωνικοί βράχοι απλώνονται στα φαράγγια . Συνεχίζουμε για την αρχαία Ζέλβε με τα λαξευμένα σπίτια μέσα στους λόφους και την περιοχή των λαξευμένων εκκλησιών μέσα στις πέτρες που ονομάζεται ανοιχτό μουσείο Καππαδοκίας και βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού του Γκιόρεμε . Οι Βυζαντινοί αποκαλούσαν την ευρύτερη περιοχή Γη των τρωγλοδυτών, αφού άφησαν στο πέρασμά τους περίπου 300 εκκλησίες. Θα επισκεφτούμε τις περίφημες λαξευτές εκκλησίες Άγιος Ονούφριος , την εκκλησία της Μήλου, τη Σκοτεινή εκκλησία και τα Μοναστήρια των Σανδάλων και των Σπαθιών . Συνεχίζουμε για το Ορταχισάρ για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα που προσφέρεται από τον απότομο βράχο που υψώνεται πάνω από τα σπίτια . Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.
5Η μέρα 22/6/2019 : ΑΒΑΝΟΣ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΑΡΑΒΗΣΣΟΣ-ΑΝΑΚΟΥ-ΜΑΛΑΚΟΠΗ-ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Νεάπολη - αρχαία Νίσσα, πρωτεύουσα της Καππαδοκίας, στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αραβησσό με τις πρόσφατα ανακαινισμένες εκκλησίες της, δείγμα της έντονης θρησκευτικότητας των κατοίκων της , το παλιό χωριό Κόρα και την Ανάκου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την υπόγεια πολιτεία Μαλακοπής . Έως σήμερα ανακαλύφθηκαν 11 επίπεδα εκ των οποίων μόνο στα οκτώ πρώτα είναι δυνατή η επίσκεψη, κάτι που ξεκίνησε το 1969. Στα υπόλοιπα γίνονται ακόμα μελέτες και ανασκαφές, από τους αρχαιολόγους. Αρχικά κτίστηκε από τους Φρύγες. υεταξύ 8ου και 7ου αιώνα π.Χ, σύμφωνα με το τουρκικό τμήμα πολιτισμού και μετά διευρύνθηκε κατά τη βυζαντινή εποχή. Πιθανόν όμως αυτό να έγινε και από τους Χιττίτες ακόμα παλαιότερα όπως το 1.400 π.Χ. Η αρχαιότερη γνωστή πηγή είναι ο Ξενοφών ο οποίος αναφέρει στο έργο του Άνάβασις' ότι οι τρωγλοδύτες κάτοικοι της Ανατολίας έσκαβαν υπόγεια τα σπίτια τους με την άνεση να χωρούν ολόκληρη οικογένεια, με οικόσιτα ζώα και αποθήκες τροφίμων. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό που θα τελέσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Μετά το τέλος της Εσπερινού θα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας , δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.
6η μέρα 23/6/2019 : ΑΒΑΝΟΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΣΙΝΑΣΣΟΣ-ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία που θα τελέσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το νότιο τμήμα της Καππαδοκίας . Θα ξεκινήσουμε από την Σιννασό που ήταν η παλαιότερη ανθηρή ελληνική κοινότητα και πνευματικό κέντρο της Καππαδοκίας γνωστή ως {Αθήνα της ανατολής} λόγω της καθαρότητας και της ομορφιάς της Ελληνικής γλώσσας που μιλούσαν οι κάτοικοι και θα θαυμάσουμε τα αρχοντικά σπίτια και το μεγαλοπρεπή ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης . Συνεχίζουμε για τη Καισάρεια , την κοιτίδα του Ελληνισμού . Στη περιήγηση της πόλης θα δούμε το Βυζαντινό Κάστρο της πόλης που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό τον 6° αιώνα . Την Ελληνική εκκλησία με το κόκκινο τρούλο που σήμερα λειτουργεί σαν πολιτιστικό κέντρο και την Ελληνική συνοικία που το μεγαλύτερο μέρος της σήμερα είναι κατεστραμμένο .Η συνοικία των Αρμενίων σώζεται ακέραια σε μεγάλο βαθμό . Υπάρχει φήμη πως κάτω από το Ουλουτζαμί της πόλης φυλάσσονται τα λείψανα του Μ. Βασιλείου που έζησε και σπούδασε στη Καισάρεια . Τελευταία επισκεπτόμαστε την κωμόπολη Ανδρονίκη στους πρόποδες του Αργαίου Όρους . Το όνομα το έλαβε από τον μάρτυρα Ανδρόνικο, που καταγόταν από την Έφεσο κα μαρτύρησε κατά τους διωγμούς του Διοκλητιανού το 304 μ.Χ. Η εκκλησία ήταν αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα . Στην ίδια θέση υπήρχε παλαιότερος ναός, που ήταν αφιερωμένος στους τρεις μάρτυρες άγιους Πρόβο , Τάραχο και Ανδρόνικο τον Εφέσιο . Αργά τα απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.
7η μέρα 24/6/2019 : ΑΒΑΝΟΣ-ΑΓΚΥΡΑ-ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και άμεση αναχώρηση μέσω Άγκυρας και στάσεων για καφέ και φαγητό για την Προύσα . Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας , Δείπνο εντός ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.
8η μέρα 25/6/2019 : ΠΡΟΥΣΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας, με επίσκεψη στο κενοτάφιο του Καραγκιόζη, το Ουλού Τζαμί, κτισμένο το 1399 και θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στη παλιά πόλη της Προύσας. Η Προύσα είναι γνωστή για τα υφαντά της, τις χειροποίητες δαντέλες, τις πετσέτες και τα μεταξωτά και τις πολύ φτηνές τιμές στην πλούσια αγορά της. Ελεύθερος χρόνος όλη την υπόλοιπη μέρα για ψώνια . Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , Δείπνο και διανυκτέρευση.
9η μέρα 26/6/2019 : ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ-ΑΓΟΡΕΣ
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στο Άγιασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσεις επίσκεψη στη
στην αγορά Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. Για απόψε προτείνουμε προαιρετικά ( έξοδα ατομικά ) να ακολουθήσετε μια βραδινή βόλτα στην φωταγωγημένη Κωνσταντινούπολη ή να παρακολουθήσετε ( έξοδα ατομικά ) ένα σόου με χορό της κοιλιάς και να δοκιμάσετε την τοπική πικάντικη κουζίνα. Διανυκτέρευση.
10η μέρα 27/6/2019 : ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για το δρόμο της επιστροφής . Άφιξη στη Αθήνα αργά το βράδυ
Περιλαμβάνει
• Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία ή παρόμοια
• Τέσσερεις (4) Διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο Nova Plaza Taksim 4* ή παρόμοιο
• Τέσσερεις (4) Διανυκτερεύσεις στην Άβανο στο ξενοδοχείο Suhan Avanos 5* ή παρόμοιο
• Μία (1) Διανυκτέρευση στην Προύσα στο ξενοδοχείο Almira Hotel Bursa 5* ή παρόμοιο
• Πρόγευμα καθημερινά
• Οκτώ ( 8 ) δείπνα συνολικά εντός ή εκτός ξενοδοχείων ως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν και ελληνόφωνο ξεναγό.
( Η διαδρομή Αθήνα-κωνσταντινούπολη & Κωνσταντινούπολη-Αθήνα θα πραγματοποιηθεί με δύο οδηγούς )
• Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.
• Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας.
Δεν Περιλαμβάνει
Είσοδοι στα μουσεία , και στους επισκεπτόμενους χώρους.
Ποτά κατά την διάρκεια των προσφερόμενων δείπνων.
Οποιαδήποτε προαιρετική διασκέδαση
Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις
Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του.
Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.
ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :
ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΡΩΜΗ - ΝΑΠΟΛΗ - ΚΑΠΡΙ
Καλοκαίρι 2019 (tr) - 639€
  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ
KΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 (ya) - 595€
  ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ
ΠΑΡΓΑ - ΠΑΞΟΙ - ΛΕΥΚΑΔΑ ΔΡΕΠΑΝΟ - ΛΥΓΙΑ
ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2019(th) - 155€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)