Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ Λιμνη Μπλεντ, Δαλματικές ακτές, Μαυροβούνιο
Αγ. πνεύματος 2019 (co)
Προορισμός:   Κροατία
Τιμή:   945 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   8
Αναχωρήσεις:   15/06
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ Λιμνη Μπλεντ, Δαλματικές ακτές, Μαυροβούνιο <br> Αγ. πνεύματος 2019 (co)
Πρόγραμμα
1η μέρα : Αθήνα – Σπλιτ.
Αναχώρηση αεροπορικώς το απόγευμα για το αεροδρόμιο του Σπλιτ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμείτε, ο χρόνος είναι πάντα αρκετός για μια βραδινή καλοκαιριάτικη βόλτα στην όμορφη πόλη.

2η μέρα: Σπλιτ (Τρογκίρ- Ριέκα) - Οπατίγια (430χμ.).
Το ενδιαφέρον της ξενάγησης του Σπλιτ επικεντρώνεται στο παλάτι του χτισμένο τον 4ο αι. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Διοκλητιανό. Το αρχιτεκτονικό του στυλ είναι κλασσικό ρωμαϊκό κι αποτελείται από ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο με τείχη και πύργους. Από τα σπουδαιότερα τμήματα του κάστρου είναι το μνημειώδες περιστύλιο, το οποίο οδηγούσε από τη μία στα αυτοκρατορικά διαμερίσματα και από την άλλη στο μαυσωλείο του Διοκλητιανού (ο σημερινός καθεδρικός του Αγίου Δόμνιου). Το παλάτι παρά το μέγεθος και τη μεγαλοπρέπειά του θα παραμείνει σχεδόν άγνωστο στους Ευρωπαίους μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της πόλης μετέτρεψαν τους χώρους, τα τείχη και τα υπόγεια του παλατιού σε σπίτια και καταστήματα, τα οποία υπάρχουν και λειτουργούν μέχρι σήμερα. Ακολουθεί μια ακόμη πόλη με αρχαίο ελληνικό όνομα, το Τρογκίρ (Τραγούριον, από τη λέξη “τράγος”). Όπως το Σπλιτ, έτσι και το Τρόγκιρ ιδρύθηκε από Έλληνες ενώ αργότερα υπήρξε ένα από τα βασικά ρωμαϊκά λιμάνια στην Αδριατική. Η πόλη εξελίχθηκε την περίοδο των Βενετών (15ο – 18ο αιώνα) σε μία από τις πλουσιότερες της περιοχής. Στην περιήγησή της στο ιστορικό κέντρο θα θαυμάσουμε κτίσματα που διατηρούνται από τη ρωμαϊκή εποχή έως και την εποχή του Μπαρόκ. Κατευθυνόμενοι στη συνέχεια στην περιοχή της Ίστρια θα γνωρίσουμε δύο κωμοπόλεις που βρίσκονται στην αρχή της χερσονήσου:
1) τη Ριέκα όπου και γνωστό εμπορικό λιμάνι της Κροατίας στις Βόρειες Δαλματικές ακτές και 2) την Οπατίγια, που από το 1844 που ο ιταλικής καταγωγής έμπορος έχτισε τη περίφημη Βίλα Αντζιολίνα και έως τον καταστροφικό Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτέλεσε το πιο σημαντικό θέρετρο της αριστοκρατίας της πάλαι ποτέ Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και φυσικά διανθίστηκε με θαυμάσια κτίρια για τη διαμονή των πλουσίων και ευγενών και φυσικά του ίδιου του Αυτοκράτορα, Φραγκίσκου Ιωσήφ. Δείπνο.

3η μέρα: Οπατίγια (Σπήλαια Ποστόινα – λίμνη Μπλεντ ) Λιουμπλιάνα (230χμ.)
Εγκαταλείπουμε προσωρινά την Κροατία και εισερχόμαστε στην όμορφη χώρα της Σλοβενίας ξεκινώντας την γνωριμία μαζί της από
την περιοχή της Ποστόινα. Το σύστημα σπηλαίων που θα επισκεφθούμε, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μήκος άνω των είκοσι χιλιομέτρων και η ανακάλυψή τους τον 17ο αιώνα αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την επιστήμη της σπηλαιολογίας. Χαρακτηριστικό το τραίνο το οποίο διασχίζει μεγάλο μέρος του μήκους του σπηλαίου και λειτούργησε για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει διάφορες αίθουσες γεμάτες σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων μεγεθών και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε βορειότερα για την Λίμνη Μπλεντ όπου δεσπόζει το ομώνυμο κάστρο, και αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο των Σλοβένων. Αφού απολαύσουμε την βαρκάδα μας στη λίμνη με το μικρό νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας, θα αναχωρήσουμε για την «κουκλίστικη» πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την Λιουμπλιάνα. Η Σλοβενία είναι η βορειότερη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας αλλά βρισκόταν πάντα σε επιρροή πλησιέστερα στην Κεντρική Ευρώπη παρά στα Βαλκάνια. Γνωστή κατά τον Μεσαίωνα με το όνομα Laibach, η πόλη ήταν κέντρο ανθρώπινης δραστηριότητας περίπου τρεις χιλιετίες πριν. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

4η μέρα: Λιουμπλιάνα - Ζάγκρεμπ (140χμ.).
Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας περιήγησης θα δούμε το Παλαιό δημαρχείο και την κεντρική υπαίθρια αγορά και μετά θα κατευθυνθούμε στην πλατεία Πρεσέρεν, την κεντρικότερη της παλιάς πόλης και αφιερωμένη στο μεγαλύτερο Σλοβένο ποιητή. Στην πλατεία δεσπόζει το άγαλμα του ενώ τριγύρω υπάρχουν διάφορα ιστορικά κτίρια όπως το Κεντρικό Φαρμακείο, Η Φραγκισκανική Εκκλησία και η Τριπλή Γέφυρα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Πλατεία του Κογκρέσου αφιερωμένη στο συνέδριο της Τριπλής συμμαχίας που φιλοξενήθηκε στην Λιουμπλιάνα το 1821. Σήμερα η πλατεία είναι ένα από τα πιο πολυπληθή σημεία της πόλης. Στη νότια πλευρά της πλατεία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο ενώ στο κέντρο της το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα, το άγαλμα του Ρωμαίου Πολίτη. Η περιήγηση κλείνει με το Κάστρο της πόλης το οποίο βλέπουμε εξωτερικά και το προσεγγίζουμε διασχίζοντας γραφικά δρομάκια και αλσύλλια. Αμέσως μετά εγκαταλείπουμε τη Σλοβενία και αφού εισέλθουμε ξανά στην Κροατία κατευθυνόμαστε στην πρωτεύουσα της, το Ζάγκρεμπ. Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Ζάγκρεμπ αρχικά και για πολλούς αιώνες υπήρχαν δύο μικρές πόλεις σε δύο λόφους, το Κάπτολ και το Γκράντεκ. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από τον λόφο του Κάπτολ, το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Ζάγκρεμπ. Στη συνέχεια διασχίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης, τη Ματωμένη Γέφυρα που υπήρξε στο παρελθόν πεδίο συχνών μαχών, κατευθυνόμαστε στο Γκράντεκ. Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, κυριαρχεί ο ομώνυμος ναός, πλαισιωμένος από ιστορικά κτήρια όπως του Κοινοβουλίου και το Παλάτι του Κυβερνήτη. Εκτός όμως από κτήρια, θα επισκεφθούμε χώρους και πλατείες που βρίσκονται περιμετρικά της παλιάς πόλης, όπως την πλατεία Τόμισλαβ, του πρώτου βασιλιά και ιδρυτή του Κράτους της Κροατίας. Στο νότιο άκρο της, βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός του 19ου αι. και σε κοντινή απόσταση το περίφημο ξενοδοχείο Εσπλανάντε, εποχή δόξας του Όριεντ Εξπρές. Άλλη πλατεία, αυτή του στρατάρχη Τίτο, πλαισιώνεται από το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Μιμάρα που αποτελούν έξοχα δείγματα αρχιτεκτονικών ρυθμών. Η ξενάγησή τελειώνει στην κεντρική πλατεία Μπαν Γιέλατσιτς, την οποία διασχίζει ο Ιλιτσα, ο μεγαλύτερος σε μήκος δρόμος της πόλης. Δείπνο.


5η μέρα: Ζαγκρεμπ (Λίμνες Πλίτβιτσε) Μακάρσκα ριβιέρα (450χμ.).
Το οδοιπορικό μας στην Κροατία συνεχίζεται με την επίσκεψη μας στο Εθνικό Πάρκο Πλίτβιτσε, ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο της Κροατίας. Από το 1979 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σχηματίζεται από ένα σύμπλεγμα λιμνών, ποταμών καταρρακτών και σπηλαίων και καλύπτει επιφάνεια τριακοσίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε διάφορα επίπεδα τα οποία έχουν μεταξύ τους μεγάλη υψομετρική διαφορά. Κατευθυνόμενοι προς τις δαλματικές ακτές, θα φθάσουμε αργά το απόγευμα στην ριβιέρα της Μακάρσκα, και στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Ποντγκορα. Δείπνο.

6η μέρα: Ποντγκορα – Ντουμπρόβνικ (145χμ).
Η σημερινή μας μαγευτική διαδρομή κατά μήκος των δαλματικών ακτών, θα μας φθάσει στο Ντουμπρόβνικ, την πόλη που αποκαλείται πραγματική αρχόντισσα των δαλματικών ακτών και έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979. Το μεγαλύτερο μέρος της μορφής που έχει η πόλη σήμερα είναι από τον 14ο αιώνα όπου βρέθηκε κάτω από τον έλεγχο των Βενετών και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια τους στην Αδριατική. Η σημερινή ονομασία της πόλης, Ντουμπρόβνικ, είναι κροατική και μεταφράζεται ως «δάσος από βελανιδιές». Η ξενάγησή μας ξεκινάει από την εντυπωσιακή κεντρική πύλη η οποία οδηγεί στον κεντρικό δρόμο της πόλης, που λέγεται Placa και περιλαμβάνει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Ρέκτορα (Δόγη), το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε το διοικητικό κέντρο της πόλης ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, δείγμα εξαίρετης αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής είναι το Palazzo Sponza του 16ου αιώνα, το οποίο αποτελούσε για σειρά ετών το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Δημοκρατίας της Ραγκούζα ενώ σήμερα φιλοξενεί τα αρχεία της πόλης. Επίσης στον καθεδρικό ναό του Ντουμπρόβνικ, φυλάσσονται τα λείψανα του πολιούχου Αγίου Βλασίου. Σύμφωνα με το θρύλο, ο ναός ιδρύθηκε από τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο κατά την επιστροφή του από τις σταυροφορίες. Εκτός των άλλων θα επισκεφτούμε την Φοντάνα του Ονούφριου και τη Στήλη του Ορλάνδου. Άφιξη στη συνέχεια στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει τα δύο τελευταία βράδια, στο Ντουμπρόβνικ ή στην κωμόπολη Τσαβτάτ.

7η μέρα: Ντουμπρόβνικ (προαιρετική εκδρομή στο Μαυροβούνιο, Μπούτβα/Κοτόρ).
Ημέρα ελεύθερη και προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο Μαυροβούνιο, ανεξάρτητη χώρα από τον Ιούνιο του 2006. Πρώτη στάση στο Κοτόρ, από τα πλέον γραφικά μέρη της Αδριατικής μέσα στο ομώνυμο, πανέμορφο φιόρδ. Περιήγηση στα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως το παλιό δημαρχείο, το παλάτι του Δόγη, η Πλατεία των Όπλων, ο καθεδρικός του Αγίου Τρύφωνα, και ελεύθερος χρόνος για περιπλάνηση στα γραφικά στενά της πόλης. Επόμενη στάση η Μπούτβα, το σημαντικότερο θέρετρο της χώρας στην Αδριατική θάλασσα με την πλουσιότατη μεσαιωνική ιστορία. Η περιήγησή της επικεντρώνεται στο ιστορικό της κέντρο που έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, με κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος την μεσαιωνική ακρόπολη της Μπούτβα (Κάστρο της Παναγίας) και τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Τριάδας και της Παναγίας της Πούντα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

8η μέρα: Ντουμπρόβνικ – Αθήνα.
Εκμεταλλευτείτε το σημερινό ελεύθερο πρωινό καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει στο τέλος του. Προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της περιτοιχισμένης πόλης και να ανεβείτε με το τελεφερίκ στον λόφο Σριτζ (Srd) για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της περιοχής. Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Ντουμπροβνικ για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
Περιλαμβάνει
Πτήσεις με Croatian Airlines
Ξενοδοχεία 4*s ως ακολούθως ή παρόμοια αυτών, με ημιδιατροφή καθημερινά
Ντουμπρόβνικ : Valamar / Grand Park
Σπλιτ : Corner hotel
Οπατίγια : Remisens
Λιουμπλιάνα : Birokrat / Lev Ζαγκρεμπ : Garden / Diplomat Πόντγκορα : Medora Auri
Εισόδους στα σπήλαια της Ποστόινα, στις λίμνες Πλίτβιτσε
Κόστος βαρκάδας στη λίμνη Μπλεντ
Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων / Φιλοδωρήματα
Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Ασφάλεια αστικής ευθύνης /Φ.Π.Α.
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Δεν Περιλαμβάνει
Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
Είσοδοι σε αξιοθέατα / μουσεία εκτός των ανωτέρω αναγραφόμενων
Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
Σημειώσεις
• Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου, με λατινικούς χαρακτήρες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα συνοριακά φυλάκια οι οποίες οφείλονται στους εντατικούς ελέγχους που γίνονται σε χώρες εκτός Σένγκεν. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ στο συγκεκριμένο ταξίδι να έχετε μαζί σας ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, καθώς η ταυτοποίηση των στοιχείων από ταυτότητα
απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΡΩΜΗ - ΝΑΠΟΛΗ - ΚΑΠΡΙ
Καλοκαίρι 2019 (tr) - 639€
  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ
KΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 (ya) - 595€
  ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ
ΠΑΡΓΑ - ΠΑΞΟΙ - ΛΕΥΚΑΔΑ ΔΡΕΠΑΝΟ - ΛΥΓΙΑ
ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2019(th) - 155€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)