Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    Τυνησία – Μεγάλος γύρος οάσεων/Βερβέρικα χωριά | Καλοκαίρι 2019 (ve)
Προορισμός:   Τυνησία
Τιμή:   539 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   8
Αναχωρήσεις:   6/8, 13/8, 27/8
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
Τυνησία – Μεγάλος γύρος οάσεων/Βερβέρικα χωριά | Καλοκαίρι 2019 (ve)
Πρόγραμμα
1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Τύνιδα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και για την Τύνιδα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Τύνιδα – Τεστούρ – Ντούγκα – Καϊρουάν
Πρωινό και αναχώρηση από την Τύνιδα, με πρώτο μας σταθμό το
«ανδαλουσιανό» χωριό Τεστούρ, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα χωριά της νότιας Ισπανίας. Μετά από μια σύντομη στάση στο χωριό, συνεχίζουμε για την Ντούγκα και τον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί και μνημείο της UNESCO. Η πόλη αποτελεί την καλύτερα διατηρημένη ρωμαϊκή πόλη στη βόρεια Αφρική, που περιλαμβάνει ακόμη μνημεία των Βερβέρων, των Νουμιδών, ακόμη και των Βυζαντινών.
Συνεχίζουμε για την αρχαιότερη ιερή πόλη των Αράβων το θρυλικό Καϊρουάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καϊρουάν – Τοζέρ
Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη και θα επισκεφθούμε την κολυμβήθρα των Αγλαβιτών, το Μαυσωλείο των Βέρβερων, το Μεγάλο τέμενος Σίντι Οκμπα καθώς επίσης και στη Μεδίνα, την Παλιά Πόλη της Καϊρουάν.
Κατόπιν αναχωρούμε για την Τοζέρ, μια πόλη με ιδιαίτερο χρώμα, ένα αληθινό διαμάντι της ερήμου. Άφιξη, και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο παζάρι, το τοπικό μουσείο (Dar Cherait) και τον τοπικό ζωολογικό κήπο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τοζέρ – Τσεμπίκα – Ταμέρζα – Τοζέρ (εξόρμηση με 4x4 στην έρημο και στο σκηνικό του Star Wars)
Σήμερα ξεκινάμε με τα ειδικά Jeep 4X4 για μια περιπέτεια στην έρημο και στις οάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τοζέρ. Θα έρθουμε λοιπόν στις οάσεις Τσεμπίκα και Ταμέρτζα, «χαμένες» ανάμεσα στις τραχιές πλαγιές του Άτλαντα, όχι μακριά από τα σύνορα της Τυνησίας με την Αλγερία, όπου θα δούμε ένα χωριό Βερβέρων καθώς και το γραφικό χωριό της Ταμέρζα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον… πλανήτη Τατουίν! Πρόκειται για το κινηματογραφικό σκηνικό που έστησε ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας για να δώσει ζωή σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά έπη, τον «Πόλεμο των Άστρων». Το σκηνικό χρησιμοποιήθηκε για τις δύο πρώτες ταινίες της σειράς, τη δεκαετία του ’70 και σήμερα παραμένει στην περιοχή, στο μέσον της ερήμου, ως αξιοθέατο. Επιστροφή στην Τοζέρ και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τοζέρ – Σοτ Ελ Τζερίντ – Ντουζ
Αναχώρηση με προορισμό την Ντουζ, ακολουθώντας μία καταπληκτική διαδρομή μέσα από το αλατούχο βαθύπεδο της λίμνης Σότ Ελ Τζερίντ και την όαση Κεμπίλι. Θα κάνουμε στάση στην αλμυρή λίμνη για να θαυμάσουμε το τοπίο και να φωτογραφίσουμε τις αντανακλάσεις στην έρημο. Στη συνέχεια φτάνουμε στη Ντουζ, πόλη-ορόσημο στη Σαχάρα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: Ντουζ – Ματμάτα – Τουζάν – Μεταμέρ – Γκαμπές – Σφαξ Αναχώρηση από την Ντουζ και με κατεύθυνση προς το Βορρά ξεκινάμε τη σημερινή μας διαδρομή, με τελικό μας προορισμό την Σφαξ. Καθοδόν επισκεπτόμαστε τη Ματμάτα, όπου θα επισκεφθούμε χωριό Βερβέρων και τις χαρακτηριστικές τρωγλοδυτικές κατοικίες της Ματμάτα. Πρόκειται για σπίτια σκαλισμένα σε σκληρή άμμο, που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως κατοικίες από τους κατοίκους της ερήμου. Αποτέλεσαν μάλιστα και σκηνικό για τον κινηματογραφικό «Πόλεμο των Άστρων»! Συνεχίζουμε για το χωριό Τουζάν (Toujane), όπου θα σταματήσουμε για πανοραμική θέαση αυτού του μοναδικού βερβέρικου χωριού. Συνεχίζουμε για το χωριό Μεταμέρ (Metameur) για να δούμε τα χαρακτηριστικά κσαρ, τις υπόσκαφες κατοικίες, και κατόπιν φτάνουμε στο λιμάνι του Γκαμπές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περίφημη αγορά των μπαχαρικών στο σουκ Τζάρα. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Σφαξ, όπου και διανυκτερεύουμε.

7η ημέρα: Σφαξ – Ελ Τζεμ – Μοναστίρ – Σους – Χαμμαμέτ – Τύνιδα Αναχώρηση από τη Σφαξ με πρώτο μας σταθμό την Ελ Τζεμ (El Jem), για να επισκεφθούμε το διάσημο και τεράστιο, αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην Μοναστίρ θα δούμε το μαυσωλείο του Χαμπίμπ Μπουργκίμπα (ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τυνησίας), από όπου θα συνεχίσουμε για την Σους (Sousse) όπου επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη, έχοντας ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Συνεχίζουμε για τη Χαμμαμέτ, για να δούμε τη σύγχρονη Μεδίνα και την μαρίνα της Γιασμίν Χαμμαμέτ, και καταλήγουμε στην Τύνιδα όπου και διανυκτερεύουμε.

8η ημέρα: Τύνιδα (Μεδίνα) – Καρχηδόνα – Σίντι Μπου Σαΐντ – Τύνιδα
– Πτήση επιστροφής
Ξεκινάμε σήμερα τη γνωριμία μας με την Τύνιδα. Το πρωί θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πόλη, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη –Μεδίνα– από όπου θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας, με τα Ρωμαϊκά ερείπια και με τα δημόσια λουτρά του Αντωνίνου του επονομαζόμενου «Πίου» την βασιλική Domus Charitatis, το Τοφέ όπου προσέφεραν θυσίες, το Μήτριο κ.α. Συνεχίζοντας αλλάζουμε σκηνικό και πάμε στο γραφικό και κατάλευκο Σίντι Μπου Σαΐντ το χωριό που θυμίζει
«Μύκονο». Αφού απολαύσουμε το δείπνο μας, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
Περιλαμβάνει
Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις.
7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* και 5*
Ημιδιατροφή καθημερινά όπως αναλυτικά αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Bόλτα στις οάσεις και τα βουνά της Τσεμπίκα – Ταμέρτζα & με τα ειδικά Jeep 4X4.
Μεταφορές και μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού και καθ’ όλη την διαδρομή μας στην Τυνησία.
Οι είσοδοι στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα άλλα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ελληνόφωνος αρχηγός, συνοδός του γραφείου.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνει
Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΓΥΡΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ & ΜΑΔΡΙΤΗ Φθινόπωρο 2019 - 840€  55+
  ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Φθινόπωρο 2019 - 790€  55+
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)