Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΛΟΝΔΙΝΟ Φθινόπωρο 2019
55+  
Προορισμός:   Λονδίνο
Τιμή:   690 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   6
Αναχωρήσεις:   16, 30/10
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Κατεβάστε τον Ταξιδιωτικό Οδηγό Πόλης
Ενδιαφέρομαι >>
ΛΟΝΔΙΝΟ Φθινόπωρο 2019
Πρόγραμμα
1η Ημέρα 16, 30/10: ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λονδίνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και αναχώρηση για την πεζή μας περιήγηση και πρώτη γνωριμία με την αριστοκρατική μητρόπολη της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα 17, 31/10: ΛΟΝΔΙΝΟ (ξενάγηση πόλης και επίσκεψη Βρετανικού Μουσείου)
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, στη συνέχεια από τη Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου κατοικεί η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Συνεχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου, το σημείο και αξιοθέατο από όπου ξεκινάει η ιστορία μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, θα συνεχίσουμε με το Σίτυ, το μέρος όπου χτυπάει η οικονομική καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Η ξενάγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο. Η ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα μάρμαρα του Παρθενώνα θα αποτελέσουν τον λόγο της επίσκεψης μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 18/10, 1/11: ΟΞΦΟΡΔΗ – ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ ΑΠΟΝ ΕΪΒΟΝ – BICESTER OUTLET VILLAGE (προαιρετικό)
Πρωινό και αναχώρηση για την ημερήσια προαιρετική εκδρομή μας στην αγγλική ενδοχώρα. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις. Πρώτος σταθμός η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα μείγμα από μεσαιωνικά κτίρια, εκκλησιαστικούς οβελίσκους, που υψώνονται πάνω από τα φημισμένα κολέγια, περιποιημένα παρτέρια και κήπους, τετράγωνες αυλές με κιονοστοιχίες και αετώματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά της περιοχής Κότσγουολτς που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Προαιρετική επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο Βάρδος του Στράτφορντ και ελεύθερος χρόνος για γεύμα στις παραδοσιακές παμπ και στα multi-culti εστιατόρια της γραφικής κωμόπολης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Bicester Outlet Village. Ένα μοναδικό χωριό με μια αγορά που απαρτίζεται από 120 μπουτίκ με τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές και διεθνείς φίρμες (προϊόντα περασμένων κολεξιόν), σε τιμές που αγγίζουν μέχρι και 60% έκπτωση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα 19/10, 2/11 ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση – Γκρήνουιτς)
Μετά το πρόγευμα θα έχετε όλη την ημέρα στη διάθεσή σας. Γνωρίστε τα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου: Χάιντ Παρκ, τους κήπους του Κένζινκτον με τα ομώνυμα ανάκτορα, Ρίτζεντ Παρκ, Σέιντ Τζέιμς Παρκ με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Γκρην Παρκ. Μπορείτε επίσης να διαθέσετε τον χρόνο σας σε επισκέψεις μουσείων όπως το Φυσικής Ιστορίας. Προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα που με τα ειδικά πλοιάρια, στον Τάμεση, όπου προσφέρει θαυμάσιες πανοραμικές όψεις της πόλης και των αξιοθέατων. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και το Γκρήνουιτς Πάρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Χρησιμοποιώντας το DLR (υπέργειο, ελαφρύ και αυτόματο τρένο των docklands) θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ, το «Μανχάταν του Λονδίνου». Πριν τη δύση μπορείτε να επισκεφθείτε το νεότευκτο κτίριο Σάρντ, το ψηλότερο στη δυτική Ευρώπη με συνολικό ύψος τα 310μ. και να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα 20/10, 3/11: Εκδρομή στην πόλη και στο κάστρο Γουίντσορ & επισκέψεις σε αξιοθέατα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Γουίντσορ, με τα θερινά ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας (προαιρετική είσοδος στο κάστρο), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας απ’ τον καιρό του Γουλιέλμου του Κατακτητή. Θα επισκεφθείτε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαιντ Τζωρτζ, αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας. Μετά το τέλος της περιήγησης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης. Επιβίβαση στο πούλμαν κι επιστροφή στο Λονδίνο στις 14.00 περίπου. Πρώτα θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds, για να «γνωρίσετε από κοντά» μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, της πολιτικής, της show biz και του αθλητισμού. Στη συνέχεια και πριν τη δύση θα επισκεφθούμε το περίφημο «μάτι» του Λονδίνου (London Eye) για να δούμε την πόλη από ψηλά ! Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα 21/10, 4/11: ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα είστε ελεύθεροι να συνεχίσετε τις βόλτες σας για τα ψώνια και τις επισκέψεις σας σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης, μιας και είναι ανεξάντλητη σε καταστήματα, τέχνη και ψυχαγωγία. Για ένα καλό γεύμα συνιστούμε το κινέζικο Royal China στη Baker street , το αργεντίνικο Gaucho Piccadilly για steaks, τα κλασικά Βρετανικά παραδοσιακά Rules & Simpsons και το πολυτελές The Wolseley στο Mayfair. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λονδίνου και πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.
Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, μνημείων κλπ.
Περιλαμβάνει
 Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ με τη BRITISH AIRWAYS.
 Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 Μία βαλίτσα ανά άτομο (23κ.) και μια χειραποσκευή (7κ.).
 Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 Πέντε (5) διαν/σεις στο Λονδίνο, σε δίκλινο δωμάτιο.
 Αγγλικό πρωινό καθημερινά σε μπουφέ και 2 δείπνα.
 Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος).
 Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνει
 Ο δημοτικός φόρος στα ξενοδοχεία (εάν ζητηθεί τον πληρώνετε απευθείας στα ξενοδοχεία).
 Είσοδοι σε κάστρα, μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημειώσεις
Προαιρετικές εκδρομές (για ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων):
Οξφόρδη, Στάτφορντ Απόν Έιβον: 70€
Κραουζιέρα Τάμεση, Γκρήνουιτς: 50€ Προαγορά πακέτου: 100€

ΠΤΗΣΕΙΣ BRITISH AIRWAYS
16/10 AΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΑ 639 13.35 – 15.40 / 30/10 AΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ ΒΑ 641 14.25 – 16.30
21/10 ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΒΑ 634 21.00 – 02.35 / 04/11 ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΒΑ 634 19.25 – 01.05
*οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  Αλσατία, Μέλανας Δρυμός
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019 | ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020 (co) - 585€
  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - (ΒΙΕΝΝΗ) - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ (th) - 315€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)