Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ! Μαδρίτη με Καστίλλη (ve)
Προορισμός:   ΙΣΠΑΝΙΑ
Τιμή:   679 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   7
Αναχωρήσεις:   27/12
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ!  Μαδρίτη με Καστίλλη (ve)
Πρόγραμμα
1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μαδρίτη (πτήση) – Σαλαμάνκα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα και αναχώρηση οδικώς για την πόλη της Σαλαμάνκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για μία πρώτη επαφή με την ιστορική αυτή πόλη. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: Σαλαμάνκα (ξενάγηση)
«Η Χρυσή» (La Dorada), αυτό είναι το προσωνύμιο που έχουν αποδώσει οι Ισπανοί στη Σαλαμάνκα (Salamanca). Καθόλου τυχαίο μάλιστα: η πόλη είναι ένα σωστό υπαίθριο μουσείο, με εξαιρετικά αρχιτεκτονήματα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, πολλά από τα οποία έλκουν την καταγωγή της από την εποχή της Αναγέννησης, όταν η Σαλαμάνκα υπήρξε πόλη παγκόσμιας εμβέλειας. Στη Σαλαμάνκα λειτουργεί και ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, που ιδρύθηκε το 1134 και απέκτησε τον τίτλο του πανεπιστημίου το 1218 (υπάρχει και μία «αντιδικία» με το αντίστοιχο πανεπιστήμιο της Παλένθια για το ποιο υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ισπανία).
Θα γνωρίσουμε λοιπόν σήμερα αυτή την τεράστιας σημασίας πόλη, σε μια ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει πολλές από τις ωραιότερες πλευρές της. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σαλαμάνκα – Σεγκόβια – Άβιλα – Μαδρίτη (οδική διαδρομή, επισκέψεις)
Πρωινή αναχώρηση από τη Σαλαμάνκα με πρώτο μας σταθμό την πόλη της Σεγκόβια (Segovia). Μαζί με τις πόλεις Άβιλα, Τολέδο, Κουένκα και Γκουανταλαχάρα, συναποτελούν «τα πέντε πετράδια στο στέμμα της Μαδρίτης», σύμφωνα με την ισπανική παράδοση. Η Σεγκόβια είναι μία πολύ όμορφη μεσαιωνική πόλη, με παράδοση από τα ρωμαϊκά ακόμα χρόνια. Το πιο εμβληματικό σημείο της πόλης είναι φυσικά το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο (aqueducto) και το κάστρο Αλκάθαρ (Alcázar), που δεσπόζει στον λόφο πάνω από το ποτάμι. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για την ιστορική Άβιλα (Ávila), μία από τις καλύτερα διατηρημένες πλήρως περιτειχισμένες πόλεις στον κόσμο. Η βόλτα στα τείχη και στις πολεμίστρες μοιάζει στ’ αλήθεια με ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Μετά τη βόλτα μας συνεχίζουμε για τη Μαδρίτη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μαδρίτη (ξενάγηση, Μουσείο Πράδο)
Περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα σοκάκια της, στην Πλάθα Μαγιόρ, στην Πλάθα ντ’ Εσπάνια κ.ά. Θα αναχωρήσουμε με τον αρχηγό μας για να Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Παλάθιο Ρεάλ, το ανάκτορο των Βουρβόνων, παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τα 2.800 δωμάτια –ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια ως ζωγράφος του παλατιού–, στο οποίο θα θαυμάσουμε ορισμένους από τους εσωτερικούς του χώρους.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Πράδο, σημαντικό μουσείο και μεγάλη πινακοθήκη της Ισπανίας (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται), όπου θα δούμε εντυπωσιακές συλλογές διάσημων ζωγράφων (Βελάσκεθ, Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Ριμπείρα, Μουρίλο, Τιτσιάνο, Ραφαήλ κ.α.) – ένα μοναδικό ταξίδι «στο χρόνο και στο χρώμα». Διανυκτέρευση.


5η ημέρα: Μαδρίτη – Τολέδο (ολοήμερη εκδρομή) – Μαδρίτη
Πρωινή αναχώρηση για το μοναδικό Τολέδο, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας της Καστίγια-Λα Μάντσα, πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μίγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς επίσης και την Εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο «Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ». Επιστροφή στη Μαδρίτη. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
(Ζητήστε μας πληροφορίες για δείπνο Παραμονής Πρωτοχρονιάς)

6η ημέρα: Μαδρίτη (ημέρα ελεύθερη)
Ημέρα ελεύθερη στη Μαδρίτη. Με τον αρχηγό μας μπορείτε να κάνετε μία χαλαρή βόλτα στην ισπανική πρωτεύουσα, στις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα μνημεία, όπως η Πλάθα ντε Θιμπέλες, το Πασέο ντελ Πράδο, την Γκραν Βία και την κεντρική πλατεία της Πλάθα Μαγιόρ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μαδρίτη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα
Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Περιλαμβάνει
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στη Μαδρίτη και στη Σαλαμάνκα.
Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
Πρωινό καθημερινά.
Ολοήμερη εκδρομή (7ώρη) στο Τολέδο.
Επίσκεψη στις πόλεις Σεγκόβια και Άβιλα.
Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Έλληνας συνοδός/αντιπρόσωπος, γνώστης της Ισπανικής κουλτούρας και Ιστορίας.
Ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνει
Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 220 €.
Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  Μόναχο, Κάστρα Βαυαρίας, Νυρεμβέργη (co) - 475€
  ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!
Μέλανας Δρυμός - Αλσατία - Χαϊδελβέργη
Αναχ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (ma) - 795€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)