Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    Πανόραμα Σαρδηνίας Κάλιαρι, Όλμπια, Κόστα Σμεράλντα, Αλγκέρο (ma)
Προορισμός:   ΣΑΡΔΗΝΙΑ
Τιμή:   995 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   8
Αναχωρήσεις:   26/06
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
Πανόραμα Σαρδηνίας  Κάλιαρι, Όλμπια, Κόστα Σμεράλντα, Αλγκέρο (ma)
Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα - Κάλιαρι
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με VOLOTEA για το Κάλιαρι, την πρωτεύουσα της Σαρδηνίας, μια πόλη με μακραίωνη ιστορία που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο T HOTEL CAGLIARI 4* (www.thotel.it). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κάλιαρι, Ξενάγηση, Αρχαιολογικό Πάρκο της Νώρα
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη για να γνωρίσουμε την πλούσια πολιτιστική της ιστορία, που δημιουργήθηκε από τους Φοίνικες, τους Καρχηδόνιους, τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς και άλλους κατακτητές που πέρασαν και άφησαν τα σημάδια τους. Το Καστέλλο, ο Καθεδρικός ναός της Σάντα Μαρία, ο Πύργος του San Pacracio, οι διάφοροι οχυρωματικοί χώροι, τα κεντρικά μέγαρα και οι πλατείες είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περιοχή του φυσικού πάρκου Μολεντάργιους με τις αλυκές και τα φλαμίνγκο για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς το πέλαγος. Ολοκληρώνουμε την σημερινή μας ξενάγηση επισκεπτόμενοι την περιοχή του Αρχαιολογικού Πάρκου της Νώρα με τα ερείπια της Καρχηδονιακής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κάλιαρι - Ορυκτογεωλογικό Πάρκο - Πόρτο Φλάβια - Ιγκλέσιας - Καρμπόνια - Κάλιαρι
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ορυκτογεωλογικό Πάρκο στην περιοχή Sulcis, που η μεγάλη γκάμα των ορυκτών του πλούσιου υπεδάφους της αποτέλεσε στο παρελθόν βασικό στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού. Το Πάρκο αυτό αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για το Πόρτο Φλάβια (Porto Flavia) και την πανέμορφη ακτογραμμή Νεμπίντα και Μάσουα με την καταπληκτική θέα και τον φημισμένο βράχο Pan di Zucchero να ξεπροβάλει από την θάλασσα σαν γλυπτό κατασκεύασμα της φύσης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μεσαιωνική πόλη Ιγκλέσιας με την πλούσια ιστορική της διαδρομή, το τείχος και τον Καθεδρικό της ναό, καθώς και την μεταγενέστερη σε ιστορία Καρμπόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κάλιαρι - Μπαρουμίνι - Οργκόσολο - Νουόρο - Όλμπια
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα γνωρίσουμε την ιστορική και μοναδική αρχιτεκτονική των μεγαλιθικών κτισμάτων Νουράγκε (Nouraghe), καθώς θα επισκεφθούμε τα εντυπωσιακά ερείπια του πολιτισμού που άνθησε στην Σαρδηνία κατά τους προϊστορικούς χρόνους στην περιοχή Μπαρουμίνι. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Οργκόσολο, όπου θα δούμε την περίφημη υπαίθρια "πινακοθήκη" των ζωγραφιστών τοίχων και τους μεγαλιθικούς τάφους των Γιγάντων και το Νουόρο με την ιστορική του προέλευση και τα χαρακτηριστικά της εποχής των Σαρακηνών. Άφιξη στην Όλμπια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND PRESIDENT OLBIA 4* (www.presidentolbia.it). Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Όλμπια - Κόστα Σμεράλντα - Πόρτο Τσέρβο - Σάντα Τερέζα - Όλμπια
Ολοήμερη επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη ακτογραμμή της Κόστα Σμεράλντα (Σμαραγδένια Ακτή), που είναι διάσπαρτη από τις κρυμμένες στο πράσινο πολυτελείς βίλες. Θεωρείται ο "γήινος παράδεισος" - ένα μαγευτικό τοπίο θάλασσας με διαυγή χρώματα και γραφικούς γρανιτένιους βράχους που σχηματίζουν δαντελωτές ακρογιαλιές, πνιγμένες στο πράσινο. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά το μοναδικό Πόρτο Τσέρβο με τα γραφικά δρομάκια και τις πολυτελές μπουτίκ, καθώς αποτελεί τόπο συγκέντρωσης του διεθνούς jet set με τις μεγαλοπρεπείς θαλαμηγούς. Τέλος, θα περπατήσουμε την Σάντα Τερέζα, στο βόρειο άκρο του νησιού, με την μεγάλη τουριστική κίνηση και τον επιβλητικό Πύργο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Όλμπια - Capo Caccia/Εθνικό Πάρκο Conte - Αλγκέρο
Πρωινή αναχώρηση για το άκρο Capo Caccia, όπου βρίσκεται το μεγάλο Εθνικό Πάρκο Conte με την εκπληκτική θέα προς το ανοιχτό πέλαγος, τις απόκρημνες ακτές και την πλούσια χλωρίδα. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Αλγκέρο (Alghero). Άφιξη και γνωριμία με την ιστορική πόλη, που σήμερα είναι ένα πολυσύχναστο τουριστικό λιμάνι. Θα περπατήσουμε στο γραφικό ιστορικό κέντρο με την παλαιά αμυντική του οχύρωση, τα στενά δρομάκια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και την παραλία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CATALUNYA ALGHERO 4* (www.hotelcatalunya.it). Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Αλγκέρο - Σάντα Κριστίνα - Κάλιαρι
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Κάλιαρι, με ενδιάμεση επίσκεψη στο αρχαιολογικό συγκρότημα της Σάντα Κριστίνα (Santa Cristina), με το ιερό πηγάδι από την προϊστορική εποχή των Νουράγκι (ο νουραγικός πολιτισμός ανάγεται στην εποχή του χαλκού). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο T HOTEL CAGLIARI 4* (www.thotel.it) και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Κάλιαρι - Αθήνα
Χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι την ώρα της μεταφοράς μας στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.


Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
Περιλαμβάνει
•Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΛΙΑΡΙ-ΑΘΗΝΑ με VOLOTEA με μία χειραποσκευή και μία αποσκευή 20 κιλών
•Επτά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
•Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
•Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος
•Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
•Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
•Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνει
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: + € 250*
*Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται οι φόροι διαμονής και δεν πληρώνονται επί τόπου στα ξενοδοχεία

•Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
•Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
•Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  Πανόραμα Πολωνίας (zo) - 490€
  Αυτοκρατορικές Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης (zo) - 490€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)