Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Εξωτερικό

    Πανόραμα Πολωνίας (zo)
Προορισμός:   Πολωνία
Τιμή:   490 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   10
Αναχωρήσεις:   15/04
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
Πανόραμα Πολωνίας (zo)
Πρόγραμμα
1η μέρα Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση.Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι - Βουδαπέστη
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι. Με στάσεις καθΆ οδόν φθάνουμε στον τελικό προορισμό μας, τη μεγαλοπρεπή Βουδαπέστη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα: Βουδαπέστη-περιήγηση πόλης- Κρακοβία
Πρόγευμα και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την περιήγησή μας από τη μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα, όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Αγίου Ματία (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Αναχώρηση για την Κρακοβία. Θα διατρέξουμε όλη την χώρα και θα έχουμε στάση και σχετική παραμονή στην όμορφη Banska Bystrica. Συνεχίζουμε για την παλιά βασιλική πρωτεύουσα της Πολωνίας, Κρακοβία. Θεωρείται η καρδιά και η ψυχή της Πολωνίας, πατρίδα πολλών από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες και έδρα ενός από τα παλαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου. ¶φιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

4η μέρα Κρακοβία -ξενάγηση - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα (Wieliczka)
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και ξεκινάμε για την περιήγησή μας στην Κρακοβία. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον λόφο Βαβέλ, τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη της Κρακοβίας, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των πολωνών βασιλέων, τη μεγάλη πλατεία Κεντρικής Αγοράς Ρίνεκ Γκλόβνι με την παλιά μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα, τον Πύργο του Δημαρχείου, καθώς και την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιερτς. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βιελίτσκα, όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν υπέροχο δείγμα του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές των αλατωρυχείων του 13ου αιώνα που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, θα θαυμάσουμε το «Παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα», έναν υπόγειο καθεδρικό ναό λαξεμένο εξ ολοκλήρου μέσα σε πετρώματα αλατιού με εκπληκτικά ανάγλυφα βιβλικών παραστάσεων και πολυέλαιους από κρυστάλλους αλατιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.5η μέρα Κρακοβία - ¶ουσβιτς
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τον ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του ¶ουσβιτς Ι και ¶ουσβιτς ΙΙ - Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έλαβε χώρα ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας από τους Ναζί με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να βρουν τον θάνατο. Η επίσκεψη αποτελεί μια από τις πιο συγκινητικές και διδακτικές εμπειρίες του ταξιδιού. Επιστροφή στην Κρακοβία και ελεύθερος χρόνος.

6η μέρα: Κρακοβία - Βαρσοβία -περιήγηση
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για τη Βαρσοβία. ¶φιξη και ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Λαζένκι που αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στη Βαρσοβία. Θα δούμε το μνημείο αφιερωμένο στον Σοπέν και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής που λειτουργεί σαν μουσείο, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, το μνημειώδες Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστήμης, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης και το σπίτι της Μαρί Κιουρί που τιμήθηκε με Νόμπελ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα Βαρσοβία - Μπρατισλάβα
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Η Σλοβακία κατοικείται από τους Σλοβάκους εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έμειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια, και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Το 1918 σχημάτισαν με τους Τσέχους το κράτος της Τσεχοσλοβακίας. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για μεγαλύτερη αυτονομία, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 1993, η τσέχικη και σλοβάκικη συνομοσπονδία να γίνουν δύο αυτόνομα κράτη. Ο χρυσός υπήρξε για πολλά χρόνια ο πλούτος της χώρας. Μέχρι και το 1918 έφτιαχναν χρυσά δουκάτα στην Κρέμνιτσα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία. ¶φιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.
8η ημέρα Μπρατισλάβα -περιήγηση πόλης - Βελιγράδι
Πρόγευμα και ξεκινάμε για την περιήγησή μας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της γοητευτικής παραδουνάβιας γνωστής πανεπιστημιούπολης θαυμάζοντας τα μεσαιωνικά κτίσματα, τον καθεδρικό ναό, τα κυβερνητικά μέγαρα, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παλιά πύλη του Αγίου Μιχαήλ. Αναχώρηση για το Βελιγράδι. ¶φιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσουμε τη σερβική πρωτεύουσα.
9η ημέρα Βελιγράδι -περιήγηση πόλης-- Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα και σύντομη περιήγηση στο Βελιγράδι. Θα δούμε τα κατεστραμμένα κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς των 78 ημερών, απέναντι στην ανίσχυρη, αλλά περήφανη Σερβία. Επίσης, θα δούμε το κρατικό Θέατρο και το εθνικό μουσείο στην πλατεία Δημοκρατίας, το ιστορικό μουσείο, το κοινοβούλιο, το προεδρικό μέγαρο, το δημαρχείο της πόλης. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. ¶φιξη στην Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
10η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.
Περιλαμβάνει
• Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* .
• Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
• Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
• Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθΆ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Επίσημος ξεναγός στα Αλατωρυχεία Wieliczka και στο Μουσείο ¶ουσβιτς - Μπίρκεναου.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν Περιλαμβάνει
• Εισιτήριο εισόδου Αλατωρυχεία Wieliczka περίπου 25¤.
• Εισιτήριο εισόδου Auschwitz περίπου 20¤ (περιλαμβάνει ξενάγηση περίπου 3 ωρών και ακουστικά).
• Φόροι διαμονής, εφόσον υπάρχουν, περίπου 1¤ άτομο/διανυκτέρευση.
• Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους.
• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.
Αναζήτηση
¶λλοι προορισμοί
  Πανόραμα Πολωνίας (zo) - 490€
  Αυτοκρατορικές Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης (zo) - 490€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)