Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Ελλάδα

    ΜΑΙΝΑΛΟ – ΑΡΚΑΔΙΑ …Ένας προορισμός που κάθε φυσιολάτρης πρέπει να εξερευνήσει (co)
Προορισμός:   Ελλάδα
Τιμή:   270 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   2
Αναχωρήσεις:   Σάββατο 27 Ιουνίου 2020
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΜΑΙΝΑΛΟ – ΑΡΚΑΔΙΑ  …Ένας προορισμός που κάθε φυσιολάτρης πρέπει να εξερευνήσει (co)
Πρόγραμμα
Ημέρα 1η: Αθήνα – Δημητσάνα – Βυτίνα
Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στην Δημητσάνα. Επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης, που προβάλλει την σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία εστιάζοντας στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούσαν το νερό για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων και τις συνδέει με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου.
Από εκεί θα περπατήσουμε σε ένα όμορφο κατηφορικό μονοπάτι μέχρι την Ιερά Μονή Φιλοσόφου. Στη μέση περίπου της διαδρομής, θα συναντήσουμε ένα γεφύρι που ενώνει τις δύο όχθες του Λούσιου. Από το σημείο αυτό μπορούμε να θαυμάσουμε τα ορμητικά νερά του ποταμού και την άγρια ομορφιά του φαραγγιού του.
Λίγο μετά το γεφύρι το μονοπάτι χωρίζει. Αριστερά ανεβαίνει προς την Παλαιά Μονή του Φιλοσόφου και δεξιά συνεχίζει για την Νέα. Η Παλαιά Μονή Φιλοσόφου που ονομάζεται και κρυφό σχολειό ιδρύθηκε το 963 Μ.Χ. από τον Ιωάννη Λαμπαρδόπουλο το Φιλόσοφο με καταγωγή από τη Δημητσάνα, που ήταν γραμματέας του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. "Αρχόντισσα του φαραγγιού" η παλαιά μονή, βρίσκεται στο καλύτερο και ομορφότερο τμήμα του φαραγγιού, στην περιοχή "Μονόπορη". Η μεγάλη οικονομική άνθηση της Μονής, μάλλον ήταν η αιτία για την μετακίνησή της σε πιο προσιτή και ομαλή θέση, 600 μέτρα βορειότερα, στα τέλη του 17ου αιώνα. Έτσι δημιουργήθηκε το 1691 η Νέα Μονή Φιλοσόφου.
Θα συνεχίσουμε προς την Ιερά Μονή Προδρόμου και θα φθάσουμε στην είσοδο της Μονής με τον γεροπλάτανο και την "ανακαινισμένη" το 1748 κρήνη της και λίγο πιο ψηλά την παλιά πύλη της μονής που φέρει μέχρι σήμερα τα σημάδια από τα βόλια των εχθρών που την πολιόρκησαν (αλλά δεν κατόρθωσαν να την πάρουν) το 1779.
Ώρες πορείας 3- 3,5.
Επιστροφή με το πούλμαν στην Βυτίνα όπου και η διανυκτέρευση σε ξενώνα.

Ημέρα 2η: Βυτίνα – Αθήνα
Μετά το πρωινό μας θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Μαζί με τον έμπειρο οδηγό μας θα μάθουμε για τις τεχνικές υπαίθριας διαβίωσης στο δάσος. Μια μορφή τέχνης που δίνει στον άνθρωπο το δικαίωμα να διαβιώνει άνετα και για μεγάλο χρονικό διάστημα στην φύση. Είναι ουσιαστικά́ η χαμένη γνώση που πάντα είχε ο άνθρωπος στην ιστορία πριν αρχίσει να την εγκαταλείπει με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του μοντέρνου πολιτισμού. Ακολουθώντας το μονοπάτι από την Ελάτη στο Πυργάκι περπατώντας παράπλευρα στον ποταμό Μυλάοντα θα μάθουμε χρηστικές πληροφορίες για το άναμμα της φωτιάς με διαφορετικούς τρόπους, την εύρεση και φιλτράρισμα του νερού, προσανατολισμό, πρώτες βοήθειες, διάφορες κατασκευές και αναγνώριση μανιταριών και βοτάνων ανάλογα με την εποχή.
Στη συνέχεια θα μυηθούμε στα μυστικά του κυνηγιού της άγριας τρούφας, μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία και δραστηριότητα στη φύση. Ξεκινώντας με την ανεύρεση της κατάλληλης περιοχής και επιλέγοντας τα καταλληλότερα σημεία, αφήνουμε το σκύλο να κάνει όλα τα υπόλοιπα δίνοντάς του συγκεκριμένες εντολές και καθοδηγώντας τον κατάλληλα. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντοπίζει το άρωμα μόνο από ώριμες τρούφες οι οποίες μπορεί να βρίσκονται σε βάθος από 3 ως περίπου 25 εκατοστά. Στο τέλος του κυνηγιού μας περιμένει ένα γευστικό μενού με τριμμένη φρέσκια τρούφα σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα και ως συνοδευτικό κρασί από αμπέλια της περιοχής.
Αργά το απόγευμα και γεμάτοι εικόνες παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα.


Περιλαμβάνει
• Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο
• Μία (1) διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενώνα στη Βυτίνα
• Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα την 2η μέρα με τριμμένη φρέσκια τρούφα και κρασί από αμπέλια της περιοχής
• Ξεναγήσεις & δραστηριότητες όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Είσοδος στο Μουσείο Υδροκίνησης
• Κυνήγι τρούφας με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο
• Έμπειρο οδηγό για τις πεζοπορίες στα μονοπάτια
• Συνοδό του γραφείου μας
• Ταξιδιωτικό φάκελο με πληροφοριακό υλικό
Δεν Περιλαμβάνει
• Τέλος διανυκτέρευσης (3€)
• Ποτά / αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
• Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ (ya) - 515€
  Βιέννη- Βουδαπέστη- Γκρατς 5 ημέρες (la) - 495€
  ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ …Ανακαλύψτε τις ομορφιές & τα μονοπάτια του ιερού βουνού - 250€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)