Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Ελλάδα

    Στην σκιά των Καλαβρύτων (ma)
Προορισμός:   Ελλάδα
Τιμή:   199 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   3,4
Αναχωρήσεις:   24 - 26 Δεκ.
31 Δεκ. - 2 Ιαν
24 - 27 Δεκ.
30 Δεκ. - 2 Ιαν.
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
Στην σκιά των Καλαβρύτων (ma)
Πρόγραμμα
1η μέρα: Λίμνη Τσιβλού - Ζαχλωρού - Airotel Achaia Beach
Αναχώρηση από την Αθήνα στις 8:00, προς την Κορινθία των μύθων και συνεχίζουμε για την ονειρική λίμνη Τσιβλού. Ένα θαυμάσιο οικοσύστημα που εκτός από το υγρό στοιχείο αισθητή παρουσία κάνουν τα έλατα, τα πεύκα και οι καστανιές. Περνώντας από μικρούς καταρράκτες (αναλόγως εποχής), κατευθυνόμαστε για την γραφική Ζαρούχλα, χτισμένη στους πρόποδες του Χελμού. Μας υποδέχεται ο κεντρικός πλακόστρωτος δρόμος με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πάμπολλα βρυσάκια, τα ταβερνάκια με τα παραδοσιακά εδέσματα και τις μυρωδιές από το φρεσκοψημένο ντόπιο άρτο. Οι δύο διατηρητέοι πύργοι του Φωτήλα και του Χαραλάμπη, θυμίζουν μια άλλη εποχή. Βλέπουμε τον ¶η Γιώργη, χτισμένο από το 1806, από τον οπλαρχηγό και τεχνίτη της πέτρας Ν. Σολιώτη. Μας ξαφνιάζουν οι πολεμίστρες, οι πλάκες χαραγμένες με αρχαίες ονομασίες ανέμων και ζωδίων, καθώς και τα στέφανα του οπλαρχηγού που τα άφησε εκεί για όσους θέλουν να παντρευτούν και δεν έχουν χρήματα. Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και κατόπιν μετάβαση στο ξενοδοχείο AIROTEL ACHAIA BEACH 4* Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο.
2η μέρα: Οδοντωτός - Αγία Λαύρα - Σπήλαιο λιμνών - Κλειτορία - Πλανητέρο
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε να διασχίσουμε με το τρενάκι του Οδοντωτού, το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού. Μια διαδρομή από τις ωραιότερες της Ευρώπης! Συνεχίζουμε για το επιβλητικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, της οποίας η θέα ,το βαρύ όνομα και η ιστορία που τα συντροφεύει προκαλούν δέος και συγκίνηση. Κατόπιν θα πάμε στο σπήλαιο λιμνών, το διαμάντι του γεωπάρκου Χελμού - Βουραϊκού μέσα από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες, ξεναγούμαστε στις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες με τους πανέμορφους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το μεσημέρι θα μας βρει στην γραφική Κλειτορία όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό (έξοδα ατομικά) και η πορεία μας συνεχίζεται προς τον μικρό παράδεισο, το Πλανητέρο όπου χρόνος για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.
3η μέρα: Μέγα Σπήλαιο - Καλάβρυτα
Μετά το πλούσιο πρωινό μας προορισμός το Μέγα Σπήλαιο. Είναι η αρχαιότερη μονή στην Ελλάδα (362 μ.Χ.) χτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου, σε υψόμετρο 890 μ. Εδώ συναντούμε τοιχογραφίες του 1653 και άλλες έως και τις αρχές του 19ου αι. και την εικόνα της Παναγίας, φτιαγμένη από μαστίχα και κερί από τα χέρια του Ευαγγελιστή Λουκά. Συνεχίζουμε για τα ηρωικά Καλάβρυτα, όπου θα επισκεφτούμε τον τόπο του μαρτυρίου και θα περιπλανηθούμε στον πεζόδρομο, στα δρομάκια γύρω από αυτόν, δοκιμάζοντας ντόπια προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, (έξοδα ατομικά). Στο δρόμο της επιστροφής θα επισκεφθούμε τοπικό οινοποιείο για να δοκιμάσουμε ντόπια κρασιά (έξοδα ατομικά) . Επιστροφή προς το ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.
4η μέρα: Ορεινή Κορινθία - Λίμνη Δόξα - Φενεός - Τρίκαλα
Πλούσιο πρωινό μπουφέ και κατευθυνόμαστε προς την ορεινή Κορινθία για να επισκεφθούμε τη Λίμνη Δόξα και το μοναστήρι - κρυφό σχολειό, του Αγίου Γεωργίου, τον Φενεό και αργότερα τα Τρίκαλα, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα και το απόγευμα πίνουμε το καφεδάκι μας στο Λουτράκι. Πορεία επιστροφής για την Αθήνα με στάση, γεμάτοι με θαυμάσιες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.Σημαντική σημείωση: Η 3ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνει τις επισκέψεις της 4ης ημέρας.Η σειρά των επισκέψεων δύναται να αλλάξει εάν η τραινοσέ τροποποιήσει τα ισχύοντα δρομολόγια. Εάν δεν υπάρξει κανένα δρομολόγιο του οδοντωτού θα γίνει από τον κανονικό δρόμο με το πούλμαν.
Περιλαμβάνει
Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν . • Διαμονή στο
αγαπημένο ξενοδοχείο AIROTEL ACHAIA BEACH 4* στον Καστελόκαμπο Ρίου . • Μπουφέ πρωινό
και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) . • Πλούσια εορταστικά Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική
και γλέντι στις 24 & 31 Δεκ. και μουσική από D.J. και γλέντι στις 25 Δεκ. & 1 Ιαν., στη θέση του
δείπνου της ημέρας . • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών .
• Αρχηγός/Συνοδός . • Φ.Π.Α.
Αναζήτηση
¶λλοι προορισμοί
  Μόναχο, Νυρεμβέργη, Κάστρα Βαυαρίας (co) - 465€
  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωτοχρονιά & Θεοφάνεια 2022 - 565€
  Βόλος – Πήλιο / Χριστούγεννα στο βουνό των Κενταύρων (at) - 245€
  Ηµέρες γιορτής στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και τη γαλήνια Θεσπρωτία! (ma) - 260€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)