Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Ελλάδα

    ΚΑΒΑΛΑ (ma)
Προορισμός:   Ελλάδα
Τιμή:   280 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   4,5
Αναχωρήσεις:   4 µέρες 23 - 26/12 30/12 - 02/01
5 µέρες 23 - 27/12 30/12 - 03/01
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΚΑΒΑΛΑ (ma)
Πρόγραμμα
Εκδρομή στη γαλάζια πολιτεία της Μακεδονίας. Η Καβάλα, που είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Βορρά μας, από τις αρχαιότερες πόλεις που έχουν λιμάνι και με πολλές σελίδες ιστορίας στο ενεργητικό της, έχει πολλά να δείξει στον επισκέπτη της. Εντυπωσιαζόμαστε από τη γραφικότητα, από τα αιώνια μνημεία, από τις γειτονιές, από τα κτήρια της παλιάς πόλης, από τα ιστορικά της μνημεία που αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια μας.

1η μέρα: Αθήνα – Καβάλα
Αναχωρούμε από Αθήνα στις 6:30 και μέσω του κεντρικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας και ένα μεγάλο κομμάτι της Εγνατίας οδού και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στην όμορφη και γιορτινή Καβάλα. Άφιξη και εγκατάσταση στο πρόσφατα ανακαινισμένο AIROTEL GALAXY 4*, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Περιήγηση στην πόλη της Καβάλας – Νέα Καρβάλη – Ακόντισμα
Πρωινό σε μπουφέ και αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την φιλόξενη πόλη της Καβάλας, στην πόλη που έχει έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς λιμένες της χώρας, αφού εδώ λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες ιχθυόσκαλες και εγχώριας αλλά και μεσογειακής διακίνησης ψαριών. Μια πόλη που στο απώτερο της παρελθόν (7ος αιώνας π.Χ.) είχε το όνομα Νεάπολις, αργότερα Χριστούπολις μέχρι το 1470 μ.Χ. και μετά από κει σαν Καβάλα. Οι αναφορές για την ιστορία της πόλης φτάνουν μέχρι τον Όμηρο και από κει και μετά μέχρι που γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα που δέχεται τον Χριστιανισμό έπειτα από επιλογή του Αποστόλου Παύλου. Η ματιά μας θα χαθεί σε πανέμορφα καλντερίμια και θαυμάσια αρχοντικά. Θα δούμε το περίφημο Ιμαρέτ (πτωχοκομείο), όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μεχμέτ Αλή Πασάς (Βαλής της Αιγύπτου) και χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα και σήμερα είναι ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα δούμε τις Καμάρες, οι οποίες οριοθετούν οπτικά το παλιό υδραγωγείο της πόλης. Επίσης, θα δούμε το περίφημο Μουσείο Καπνού, που υπάρχει μόνο εκεί γιατί υπήρξε πολύ σημαντική παραγωγός πόλη η Καβάλα, καπνού μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Κατόπιν, θα πάρουμε το δρόμο για τη Νέα Καρβάλη, γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τα γλυκά της (κουραμπιέδες), μια πόλη που έφτιαξαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Εκεί θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Νέας Καρβάλης που βρίθει από προσφυγικά κειμήλια από τους Έλληνες πρόσφυγες της Καππαδοκίας. Αργότερα, θα επισκεφθούμε τον πολυχώρο πολιτισμού – έκπληξη στο Ακόντισμα, λίγο πιο έξω από τη Νέα Καρβάλη, όπου θα θαυμάσουμε μία εκδοχή, που την καλύπτει επάξια σύγχρονης πολιτισμικής παρουσίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο.

3η μέρα: Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Αγία Λυδία – Δράμα (Ονειρούπολη)
Πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα μας με ξενάγηση σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, που είχε σαν αρχικό όνομα τη λέξη Κρηνίδες. . Η περιοχή των Φιλίππων κατοικείται από τη νεολιθική εποχή αδιάλειπτα, όπου έχουμε τους πρώτους άποικους όπου ήρθαν από τη Θάσο και έφτιαξαν τις Κρηνίδες. Ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε εκεί την πρώτη Χριστιανική εκκλησία σε ευρωπαϊκό έδαφος. Βαφτίζει την Αγία Λυδία ως πρώτη Χριστιανή, η οποία μετά παίρνει την σκυτάλη ώστε να συνεχίσει το έργο της διάδοσης του Χριστιανισμού. Αργότερα, θα επισκεφθούμε τη Δράμα, μια πόλη απλή αλλά όμορφη που θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές μέσα από τα δρώμενα στην Ονειρούπολή της (που διαδραματίζεται κάθε χρόνο την περίοδο των εορτών) και θα νιώσουμε και εμείς παιδιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το δείπνο.

4η μέρα: Οχυρό Λίσσε – Σπήλαιο Αγγίτη Ποταμού – Παγγαίο – Μονή Εικοσιφοίνισσας
Μετά το πλούσιο πρωινό μας, ξεκινάμε για την εξόρμησή μας σε σπουδαία μέρη της Ανατολικής Μακεδονίας. Πρώτα, θα επισκεφθούμε το πολύ σημαντικό οχυρό Λίσσε, ένα από τα οχυρά της γραμμής Μεταξά, που βρίσκεται στην περιοχή του Νευροκοπίου. Θα φουντώσουμε από υπερηφάνεια για το έργο που προσέφεραν οι ακρίτες μας με αυτοθυσία τα χρόνια του πολέμου του 1940. Συνεχίζοντας, για το σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μοναδικά εντυπωσιακό σπήλαιο από κοντά και που μας δίνει την πρωτιά για το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Κατόπιν, θα πάμε στο Παγγαίο όρος (εκεί όπου οι αρχαίοι έκαναν εξόρυξη χρυσού) και σε ύψος άνω των 750 μέτρων και μέσα από μια θεσπέσια διαδρομή, το μοναστήρι της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας. Αυτό το μοναστήρι είχε πάρα πολλά βυζαντινά κειμήλια φυλαγμένα, από όπου εκλάπησαν από επιδρομικές - ληστρικές επιχειρήσεις των Βορείων. Θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας, θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο γνωριμίας με το φρουριακού τύπου μοναστήρι και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο.

5η μέρα: Καβάλα – Αμφίπολη – Αθήνα
Πλούσιο μπουφέ πρωινό και ξεκινάει το ταξίδι μας για την επιστροφή. Όμως, πριν έχουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στα ένδοξα, ιστορικά χρόνια και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αμφίπολη. Μια πόλη που τα τελευταία χρόνια μας έχει εξάψει την φαντασία με τα αρχαιολογικά ευρήματα. Θα επισκεφθούμε το μικρό, αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης και θα δούμε από μακριά τον περίφημο λόφο Καστά. Κατόπιν στάση για ένα καφεδάκι και ξεκινάμε την κάθοδό μας προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής:
1η μέρα: Αθήνα-Καβάλα
2η μέρα: Περιήγηση στην πόλη της Καβάλας – Νέα Καρβάλη – Ακόντισμα
3η μέρα: Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Αγία Λυδία – Δράμα (Ονειρούπολη)
4η μέρα: Καβάλα – Αμφίπολη – Αθήνα
Περιλαμβάνει
Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο πρόσφατα ανακαινισμένο AIROTEL GALAXY 4* • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) με ιδιαίτερη φροντίδα για τους ταξιδιώτες του MANESSIS TRAVEL, η οποία συμπεριλαμβάνει το Εορταστικό δείπνο στο Roof Garden και 1 μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών • Φ.Π.Α.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  Μόναχο, Νυρεμβέργη, Κάστρα Βαυαρίας (co) - 465€
  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωτοχρονιά & Θεοφάνεια 2022 - 565€
  Βόλος – Πήλιο / Χριστούγεννα στο βουνό των Κενταύρων (at) - 245€
  Ηµέρες γιορτής στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και τη γαλήνια Θεσπρωτία! (ma) - 260€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)