Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Ελλάδα

    ΚΕΡΚΥΡΑ(co)
Προορισμός:   Ελλάδα
Τιμή:   465 €
Μεταφορά:   Αεροπορικές
Ημέρες:   4
Αναχωρήσεις:   28/04
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΚΕΡΚΥΡΑ(co)
Πρόγραμμα
Ημέρα 1η: Αθήνα – Κέρκυρα
Ξεκινάμε το ταξίδι για το πανέμορφο νησί των Φαιάκων με την πρωινή πτήση. Το λεωφορείο μας θα μας περιμένει στο αεροδρόμιο για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο μας, όπου αφού τακτοποιηθούμε ξεκινάμε αμέσως την περιήγησή μας στην πόλη της Κέρκυρας.

Στην πόλη της Κέρκυρας
Η πρώτη μέρα είναι η μέρα των περιπάτων και των Μουσείων.
Από το ξενοδοχείο μας κατηφορίζουμε με τα πόδια προς το κέντρο της πόλης. Η περιήγησή μας θα περιλάβει την Σπιανάδα την πλατεία Λιστόν, το παλιό φρούριο, την Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων και περιπλάνηση στα στενά δρομάκια της πόλης.
Η «Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων» ιδρύθηκε το 1991 και από το 1995 στεγάζεται στην ανατολική πτέρυγα των Παλαιών Ανακτόρων, στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Ένα μέρος των συλλογών χαρακτικής εκτίθεται στο ιστορικό κτήριο της Ιονίου Βουλής. Τα δύο μνημεία, χαρακτηριστικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της περιόδου της Βρετανικής Προστασίας (1819-1823, George Whitmore και 1855, Ιωάννης Χρόνης), προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον φιλοξενίας των συλλογών της Πινακοθήκης που παρουσιάζονται σε δύο μεγάλες εκθέσεις ιστορικής αναδρομής στην εξέλιξη της ζωγραφικής και χαρακτικής στην Κέρκυρα (16ος-20ος αι.). Τα έργα τέχνης επτανήσιων καλλιτεχνών, βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία των μνημείων στα οποία εκτίθενται, προβάλλοντας έτσι την πόλη της Κέρκυρας ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (2007, Unesco).

Το μεσημέρι μας περιμένει φαγητό στο κουκλίστικο ταβερνάκι της Μαρίνας που είναι χωμένο στα δαιδαλώδη δρομάκια της πόλης της Κέρκυρας. Η μαγειρική της Κας Μαρίνας Μπέσκα, ελληνική κατά βάση έχει μια δόση από την τρέλα των Κερκυραίων.
Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο για ξεκούραση ή βόλτες στην πόλη.

Ημέρα 2η: Κέρκυρα
Στο κέντρο του νησιού
Πρώτη μας στάση στο χωριό Βάτος όπου μας περιμένει η Μελισσοκομική Κέρκυρας Βασιλάκη. Ο ιδιοκτήτης Κος Παναγιώτης Βασιλάκης θα μας μυήσει στα μυστικά της μελισσοκομίας και θα μας γλυκάνει με τα υπέροχα προϊόντα του.
Επόμενος στόχος μας το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας που βρίσκεται στην κορυφή του ακρωτηρίου της Παλαιοκαστρίτσας. Ιδρύθηκε το 1225 και αργότερα τον 18ο αιώνα κατασκευάστηκε η εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία και τα κελιά των μοναχών. Σήμερα το εσωτερικό του μοναστηριού έχει μια αυλή με καμάρες και ένα κτίριο που φιλοξενεί ένα Μουσείο με Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, ιερά βιβλία, σκεύη και ενδυμασία τελετών.
Η θέα από το μοναστήρι είναι μαγευτική και εκτός από την θάλασσα μπορείτε να θαυμάσουμε το νησάκι απέναντι από την παραλία.


Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής προς Κέρκυρα θα συναντήσουμε την Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία που παράγει πέραν των κλασσικών αλλαντικών, τα τοπικά προϊόντα Νούμπουλο, Φουμικάδο και Σαλάδο (παραδοσιακό σαλάμι Κέρκυρας). Η σημερινή ιδιοκτήτρια Κα Βιργινία Χαλιανδρού θα μας εξηγήσει την διαδικασία παραγωγής και θα μας τρατάρει τα καλούδια της.
Ακολουθεί το παρακείμενο εργοστάσιο παραγωγής Κουμ Κουάτ Μαυρομάτη, μια οικογενειακή επιχείρηση από το 1965. Θα δούμε ένα ολιγόλεπτο επεξηγηματικό βίντεο και η ιδιοκτήτρια Κα Αντιγόνη Μαυρομάτη θα μας μιλήσει για την προέλευση, την καλλιέργεια , την μεταποίηση και τις χρήσεις στην μαγειρική - ζαχαροπλαστική του ιδιαίτερου αυτού προϊόντος.


Καταλήγουμε για ξενάγηση και φαγητό στο Κτήμα Ambelonas Corfu της πολύ δραστήριας Κας Βασιλικής Καρούνου. Σ’ ένα φυσικό περιβάλλον με άγρια βλάστηση και σε έκταση 18 στρεμμάτων, απλώνεται ο αμπελώνας στον οποίο καλλιεργούνται τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες και κυρίως Κακοτρύγης και Σκοπελίτικο. Από πέρυσι ο Αμπελώνας έχει διευρύνει τις δραστηριότητές του και προσπαθεί να αναδείξει με διάφορες εκδηλώσεις την τοπική παράδοση, τη φύση της Κέρκυρας και την τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα του νησιού σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Στον χώρο θα δούμε τα εργαλεία, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή κρασιού και λαδιού και θα παρακολουθήσουμε βίντεο με τις αντίστοιχες παραδοσιακές διαδικασίες. Θα γνωρίσουμε και μερικά από τα Φυτά του Ιπποκράτη, που χρησιμοποιούνται και στην Κουζίνα του. Τέλος θα γευτούμε ένα πλούσιο γεύμα με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα συνδυασμένα με τα προϊόντα της εταιρείας ACORDO, της ιδιοκτήτριας. Συνοδεύονται από τα κρασιά του αμπελώνα.
Μετά το φαγητό συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωριό Πέλεκας. Στην κορυφή του λόφου του Πέλεκα, σε μια εξέδρα διαμορφωμένη πάνω στο βράχο, υπάρχει το Παρατηρητήριο του Κάϊζερ, από τα αγαπημένα σημεία του Γερμανού αυτοκράτορα όταν έκανε διακοπές στην Κέρκυρα, στο ανάκτορό του το Αχίλλειο. Θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα τόσο προς το εσωτερικό του νησιού, όσο και προς το πέλαγος, όπου κατά το ηλιοβασίλεμα ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα βάφοντας με τα χρώματα της δύσης ολόκληρο τον ορίζοντα.
Προαιρετικά θα επισκεφτούμε το παρακείμενο χωριό Σιναράδες και στη θέση αερόστατο θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας και την υπέροχη θέα στο ομώνυμο καφέ. Μετά τον καφέ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ξεκούραση.
Το βράδυ ελεύθερο για βόλτες στην πόλη της Κέρκυρας.

Ημέρα 3η: Κέρκυρα
Στο βορρά
Το ταξίδι μας σήμερα θα καλύψει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του βόρειου τμήματος του νησιού.
Θα αρχίσουμε την ημέρα μας με πρώτη επίσκεψη στην Σαπωνοποιία Πατούνη στο κέντρο της πόλης. Ο ίδιος ο κύριος Απόστολος Πατούνης θα μας μυήσει στα μυστικά της τέχνης του σε μια εντυπωσιακή πραγματικά επίδειξη, και σε ένα χώρο – έργο τέχνης.
Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στα Κάτω Κορακιάνα στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης για μια εμπνευσμένη ξενάγηση από την διευθύντρια Κα Μαρίνα Παπασωτηρίου.
Ακολουθεί η γνωριμία μας με την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιεία του Κου Σπύρου Καλούδη στο χωριό Αρρίλας. Μια καινούργια επιχείρηση που μέσα σε λίγα χρόνια έγινε γνωστή και έξω από τα όρια του νομού χάρις στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, των οποίων θα πάρουμε μια μικρή γεύση.

Παίρνοντας το δρόμο για το βορειοδυτικό άκρο του νησιού προς Σιδάρι, θα επισκεφτούμε ένα γλυπτό της φύσης, το κανάλι του έρωτα, για να το φωτογραφίσουμε. Μπροστά μας το πέλαγος προς την Ιταλία. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο στο βόρειο άκρο του νησιού, θα σκαρφαλώσουμε κάποια στιγμή στο όρος Παντοκράτορας για να φτάσουμε στην πανέμορφη και καταπράσινη ορεινή Παλιά Περίθεια, ένα χωριό φάντασμα με αντιστρές αύρα και 5 ταβέρνες. Εκεί μας περιμένει ο Νικόλας Κιρδάρης στην πανέμορφη ταβέρνα Ωγνίστρα με χωριάτικες τοπικές λιχουδιές.
Μετά το φαγητό αρχίζουμε την κατάβαση μας προς την πόλη ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή στο ανατολικό τμήμα του νησιού που περνάει από τα χωριά Κασσιόπη, Καλάμι, Νησάκι, Πυργί , Δασσιά , Κάτω Κορακιάνα, Ύψος , Γουβιά και Κοντοκάλι.

Απέναντι μας οι Αλβανικές ακτές , γύρω μας καταπράσινη φύση, στα πόδια μας υδροβιότοποι, αλυκές και το γαλάζιο του Ιονίου.
Στο ιστορικό χωριό Γουβιά, στο τέρμα της τεράστιας υπερσύγχρονης μαρίνας θα θαυμάσουμε τον Ενετικό Ναύσταθμο και θα απολαύσουμε το απογευματινό καφεδάκι μας με τα πόδια μας στην θάλασσα.
Το βραδάκι ελεύθερο για βόλτες στην πόλη.

Ημέρα 4η: Κέρκυρα – Αθήνα
Στο Νότο
Μετά από ένα ωραίο πρωινό, κατευθυνόμαστε με τα πόδια στην παρακείμενη Παλαιόπολη και το Mon Repos. Στην Παλαιόπολη, «αναπαύονται» τα ίχνη της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας (8ος αι. π.Χ.) Θα δούμε τα ερείπια που έρχονται στο φώς από τις ανασκαφές.
Mon Repos: Το καταπράσινο κτήμα απλώνεται σε 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης και πανέμορφων κήπων και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του λόφου της Αναλήψεως. Εκεί έχτισε τη θερινή του έπαυλη το 1831 ο Άγγλος Αρμοστής των Ιονίων Νήσων Φρέντερικ Άνταμ για χάρη της αγαπημένης του γυναίκας της Κερκυραίας Νίνας Παλατιανού, σε σχέδια του Άγγλου αρχιτέκτονα Γουάιτμορ. Το 1864, μετά την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο δήμος της Κέρκυρας παραχώρησε το παλάτι και τους κήπους στη δυναστεία του Γεωργίου του Α’ προκειμένου να το χρησιμοποιούν ως θερινή κατοικία. Ο βασιλιάς ήταν εξάλλου εκείνος που του έδωσε τόσο παραστατικά το όνομα Mon Repos (ανάπαυση μου).
Τo κομψό και εντυπωσιακό παλάτι με τα μεγάλα ανοίγματα είναι αποικιακού ρυθμού με έντονα ελληνικά και νεοκλασικά στοιχεία. Δεσπόζει στη μέση του κτήματος και θα φτάσουμε εκεί, αφού περάσουμε την είσοδο και περπατήσουμε στα φαρδιά μονοπάτια, τα καλυμμένα με λευκό χαλίκι κάτω από τη σκιά των καταπράσινων πεύκων.
Σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο της Παλαιόπολης. Στους πανέμορφους κήπους του κάποτε φιλοξενούνταν περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, δώρα ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων.Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας με κατεύθυνση προς το νότο. Πρώτη μας στάση το Κανόνι με θέα το Ποντικονήσι. Θα απολαύσουμε το μοναστήρι της Βλαχέρνας του 17ου αιώνα που βρίσκεται στην μέση της θάλασσας και συνδέεται με ένα μικρό λιμανάκι μέσω ενός στενού περάσματος. Στο βάθος αντικρίζουμε το Ποντικονήσι. Σύμφωνα με μια ερμηνεία της Οδύσσειας αυτό το νησί ήταν το πλοίο του Οδυσσέα που ο Ποσειδώνας μεταμόρφωσε σε βράχο ενώ σύμφωνα με έναν άλλο μύθο ήταν ο βράχος στον οποίο καταστράφηκε το πλοίο του Οδυσσέα κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας.. Μπορούμε επίσης να διασχίσουμε την λιμνοθάλασσα Χαλκιόπουλου με τα πόδια μέσω μιας στενής γέφυρας.

Επόμενη στάση μας, το Αχίλλειον η ανακτορική βίλα της Θλιμμένης αυτοκράτειρας της Αυστρίας Σίσι, έμβλημα μιας ολόκληρης εποχής. Το κτήμα που περιβάλλει το Αχίλλειο αποπνέει μια μοναδική αίσθηση γαλήνης. Αυτή την ηρεμία αναζητούσε και η αυτοκράτειρα όταν, πάσχοντας από κατάθλιψη, επισκέφθηκε ξανά την αγαπημένη της Κέρκυρα το 1889 και αγόρασε την περιοχή. Εδώ, αποσυρόμενη από τα εγκόσμια, θα χτίσει μια βίλα-ύμνο στο αρχαιοελληνικό πνεύμα. Κίονες, εξώστες, αετώματα, αγάλματα και νωπογραφίες συνθέτουν ένα επιβλητικό σκηνικό, σε ένα μέγαρο πομπηιανού ρυθμού που σχεδίασαν οι Ιταλοί αρχιτέκτονες Ραφαήλ Καρίτο και Αντόνιο Λάντι, μέσα σε εντυπωσιακούς κήπους στολισμένους με έργα που άλλα παρήγγειλε και άλλα αγόρασε από την βίλλα Μποργκέσε της Ρώμης. Μέχρι τη δολοφονία της το 1898 στη Βιέννη, από Ιταλό αναρχικό, η ελληνολάτρισσα αυτοκράτειρα θα περάσει εδώ αρκετά καλοκαίρια, μαθαίνοντας ελληνικά και διαβάζοντας Γκαίτε, Σαίξπηρ και Όμηρο. Το παλάτι αφιερώθηκε στον Αχιλλέα, τον ήρωα που για την αυτοκράτειρα αντιπροσώπευε την ελληνική ψυχή και την ομορφιά των ανθρώπων του τόπου.
Συνεχίζουμε την κάθοδο μας προς το νότο για να φτάσουμε στον επόμενο προορισμό μας, το οικολογικό αγρόκτημα ‘Βιόπορος’ δίπλα στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα Θυμάμαι και ζω φυσικά στο Βιόπορο.
Εδώ η ζωή κυλάει όπως παλιά με αγροτικές εργασίες κοντά στη φύση. Θα μπούμε κι εμείς στο πετσί του ρόλου της Κερκυραϊκής επαρχίας 50-60 χρόνων πριν. Θα ανάψουμε φωτιά στον ξυλόφουρνο, θα ζυμώσουμε ψωμί , θα ανοίξουμε φύλλο και θα γευτούμε τις ίδιες γεύσεις μιας και οι σπόροι των λαχανικών και φυτών είναι παλιοί κερκυραϊκοί σπόροι, που καλλιεργούνται πάππου - προσπάππου. (Από παππού σε εγγόνι).
Μας περιμένουν οι ιδιοκτήτες του Κτήματος Κοι Αγαθή και Κώστας Βλάσσης με ένα καλωσόρισμα φυσικής λεμονάδας και με παστέλι παρασκευής τους.
Μετά την πρώτη γνωριμία, θα ανασκουμπωθούμε για τις πρωινές εργασίες. Θα ανάψουμε τον ξυλόφουρνο και στο μεταξύ θα ετοιμάσουμε μια πίτα εποχής και θα μάθουμε να πιάνουμε το προζύμι με βασιλικό για να ζυμώσουμε το ψωμί μας, που θα ψήσουμε αργότερα μόλις ετοιμαστεί η φωτιά.
Θα συνεχίσουμε με έναν περίπατο στο αγρόκτημα με τα 70 στρέμματα ελαιώνα και τον υδροβιότοπο συζητώντας για τη βιοκαλλιέργεια του αγροκτήματος και τις παραγωγικές διαδικασίες, παρατηρώντας τους αργυροπελεκάνους , τους ερωδιούς και τις αγριόπαπιες.
Στην επιστροφή, αφού πιούμε ένα ποτήρι γάργαρο νερό, θα ξαναμπούμε στην παραγωγική διαδικασία φτιάχνοντας παραδοσιακό σαπούνι από φυσικό ελαιόλαδο.
Το μεσημέρι μας περιμένει το χωριάτικο γεύμα που έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας.
Μετά το φαγητό θα ξεναγηθούμε στο χώρο με τα εργαλεία προβιομηχανικής περιόδου και θα γνωριστούμε με τα ζώα του Κτήματος.
Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Νότο θα φτάσουμε στη Λευκίμμη για να δούμε τις Αλυκές, το παρατηρητήριο πουλιών και το Περιβαλλοντολογικό Κέντρο και να ξεναγηθούμε από τον Κο Αλέξανδρο Βλάσση για τα είδη των πουλιών και τη ζωή στο βιότοπο.
Στη διαδρομή της επιστροφής θα χαρούμε το τοπίο με τις ελιές.
Τελευταίος σταθμός το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας, γεμάτοι εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις και εντυπώσεις από ένα νησί που δεν ξεχνάς εύκολα.
Περιλαμβάνει
• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΘΗΝΑ
• Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν
• Διαμονή με πρωινό στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Cavalieri 4* ή παρόμοιο
• Ξεναγήσεις & δραστηριότητες σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
• Φάκελο με πληροφοριακό υλικό
Δεν Περιλαμβάνει
• Φαγητό που προτείνεται όμως σε ειδική τιμή (περιλαμβάνεται το κρασί)
• Είσοδοι στα μουσεία
• Φόρος ξενοδοχείου
• Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  Άμστερνταμ - Βόλενταμ (ma) - 645€
  Bella Νάπολη & Κοστιέρα Αμαλφιτάνα (ma) - 845€
  ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ «Το νησί των ιπποτών» (zo) - 380€
  ΠΗΛΙΟ 25η Μαρτίου (ma) - 259€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)