Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Ελλάδα

    ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ & ΜΕΤΕΩΡΑ (co)
Προορισμός:   Ελλάδα
Τιμή:   450 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   4
Αναχωρήσεις:   14/04
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ & ΜΕΤΕΩΡΑ (co)
Πρόγραμμα
Ημέρα 1η: Μεγάλη Παρασκευή: Αθήνα – Καρδίτσα - Νεοχώρι (Λίμνη Πλαστήρα)
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε με το πολυτελές λεωφορείο μας για την όμορφη εκδρομή μας στη Θεσσαλία.
Πρώτη μας επίσκεψη είναι το Οινοποιείο Μεσενικόλα στην Καρδίτσα. Εκεί ο εμπνευσμένος Οινοπαραγωγός κος Γιώργος Καραμήτρος έχει δημιουργήσει μερικά ιδιαίτερα κρασιά με κορυφαία τοπικά κρασιά. Την μικρή ξενάγηση στο Οινοποιείο θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή.
Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς Λίμνη Πλαστήρα όπου στο χωριό Μεσενικόλα θα βρούμε το μικρό αλλά περιεκτικό Μουσείο Οίνου για να μάθουμε επί τόπου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά οινοποίησης της περιοχής.
Αμέσως μετά μας περιμένει ένα παραδοσιακό γεύμα στην ταβέρνα Το μανιτάρι.
Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στο Νεοχώρι για αγνάντι στα ήμερα νερά της λίμνης.
Το απόγευμα θα βγούμε για βόλτα με τα πόδια στην περιοχή.
Το βράδυ θα πάμε στην περιφορά του επιταφίου.


Ημέρα 2η: Μεγάλο Σάββατο: Λίμνη Πλαστήρα
Το πρωί μας περιμένει ένα ωραίο τοπικό πρωινό. Αμέσως μετά, αναχωρούμε με το λεωφορείο μας για τον γύρο της λίμνης. Πρώτη μας στάση η Μονή Πελεκητής σε υψόμετρο 1.400 μέτρων που σου κόβει την ανάσα με την υπέροχη θέα της λίμνης και του Θεσσαλικού κάμπου στα πόδια μας. Επόμενος σταθμός το Φράγμα, το μεγάλο αυτό υδροηλεκτρικό έργο που άλλαξε τα δεδομένα της περιοχής, αρδεύοντας όλο τον Θεσσαλικό κάμπο.


Επόμενος μας στόχος το μοναδικό Μουσείο του τσαγκάρη στο χωριό Καστάνια στις πλαγιές των Αγράφων με θέα την Λίμνη Πλαστήρα. όπου οι ιδιοκτήτες τα αδέρφια Κόγκου θα μας μυήσουν στα μυστικά ενός επαγγέλματος που χάνεται, την μαγική τέχνη της κατασκευής τσαρουχιών, στιβαλιών και άλλων βουκολικών παπουτσιών .

Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για να καταλήξουμε σε ένα υπέροχο Βοτανικό κήπο στο Νεοχώρι που επιτέλους άνοιξε πάλι για το κοινό. Εκτείνεται σε δέκα στρέμματα γης σε μια παραλίμνια θέση, και συγκεντρώνει διάφορα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας της περιοχής όπου και θα περπατήσουμε δίπλα στη λίμνη.

Επόμενη στάση μας τα Καλύβια Πεζούλας, θα γευματίσουμε στο εστιατόριο Φαγοπότι με Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα με ένα εμπνευσμένο γεύμα.

Ημέρα 3η: Κυριακή του Πάσχα: Λίμνη Πλαστήρα - Παλαμάς
Σήμερα θα ξεκινήσουμε τις επισκέψεις μας από την Ιτέα Παλαμά με την πέτρινη γεφυρούλα της και το Αγροτικό και Λαογραφικό Μουσείο με χιλιάδες αντικείμενα από την αγροτική ζωή του κάμπου και ξενάγηση από τον υπεύθυνο του χώρου κο Χρήστο Χριστοδούλου.
Στον Παλαμά Καρδίτσας και στο Σύλλογο Καραγκούνηδων θα μάθουμε για τους Αρχοντοκαραγκούνηδες του κάμπου, τους λεβέντες, νοικοκυραίους αυτόχθονες της Δυτικής Θεσσαλίας με τη χαρακτηριστική διάλεκτο. Ίσως φέρουμε και μια Καραγκούνικη γυροβολιά.

Ακολουθεί ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Αθανασίου Ρουμ, ένα μοναδικό μνημείο του 13ου αιώνα με το επιβλητικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1833 με ξενάγηση από τον Παπά Χαράλαμπο.
Επιστροφή στη λίμνη συνεχίζοντας στο υπόλοιπο τμήμα της που αφήσαμε χθες με πρώτη στάση στην παραλίμνια παραλία Λαμπερό για να γνωρίσουμε την παραγωγό Βάια Σκούφη που θα έχει απλώσει την πραμάτεια της με τα κράνα τους τραχανάδες και τα ρετσέλια της. Δίπλα ακριβώς μας περιμένει ένα ιδιαίτερο γεύμα στην ταβέρνα το τσαρδάκι με παραδοσιακή Καραγκούνικη κουζίνα.
Μετά το φαγητό θα περάσουμε από το μικρό σπίτι – μουσείο με τα αντικείμενα του στρατάρχου Πλαστήρα στο Μορφοβούνι για να ακούσουμε τις συγκινητικές διηγήσεις του υπεύθυνου του χώρου και θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στην πλατεία του χωριού.

Ημέρα 4η: Δευτέρα του Πάσχα: Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα – Τρίκαλα - Αθήνα
Με το πλούσιο πρωινό μας, θα αποχαιρετίσουμε τη Λίμνη Πλαστήρα και θα ξεκινήσουμε την γεμάτη τέταρτη μέρα της εκδρομής μας.
Ξεκινάμε για το αγρόκτημα «Η κιβωτός του Δήμου» στην Αύρα Καλαμπάκας. Σε μια έκταση 300 στρεμμάτων και με πρόσβαση των ζώων του σε κοινόχρηστο βοσκότοπο 5.000 στρεμμάτων ο Δημήτρης Δήμου εκτρέφει αγελάδες της Ελληνικής Στεππικής φυλής και μαύρους χοίρους. Για τη διάσωση τους, βραβεύτηκε με δύο βραβεία από την Διεθνή Οργάνωση slow food για την συμβολή του στη διατήρηση της αγροτικής βιοποικιλότητας του πλανήτη.
Και έφτασε η ώρα για να δούμε από μακριά, από κοντά, από κάτω από πάνω και από μέσα την «Ουράνια Πολιτεία» τα Μετέωρα με την επίσκεψή μας στη γυναικεία μονή Αγίου Στεφάνου με το μικρό αλλά πλούσιο σε εκθέματα μουσείο και ξενάγηση από τις μοναχές.
Επόμενη στάση μας τα Τρίκαλα. Μια μικρή βόλτα στο κέντρο θα μας αποκαλύψει μια όμορφη μικρή πολιτεία με ποτάμι, όμορφες γέφυρες και μικρά σοκάκια πεζοδρομημένα που σφύζουν από ζωή.
Κλείνουμε την εκδρομή μας στην Καρδιτσομαγούλα και την Ταβέρνα Βογιατζή που κρατά πεισματικά την παράδοση της Καραγκούνικης κουζίνας. Θα δοκιμάσουμε τα περίφημα μαγειρευτά στη γάστρες.
Το ταξίδι μας τελειώνει εδώ.. Φεύγουμε με ποικίλες εικόνες, ακούσματα, πληροφορίες, μυρωδιές και γεύσεις από τον Θεσσαλικό κάμπο – το σιτοβολώνα της χώρας, τα Άγραφα όρη και την ειδυλλιακή Λίμνη Πλαστήρα.
Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους φιλόξενους ανθρώπους που γνωρίσαμε.
Περιλαμβάνει
• Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
• Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Naiades 4*
• Πρωινό στο ξενοδοχείο
• Ξεναγήσεις και δραστηριότητες, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
• Οινογνωσία στο Κτήμα Μεσενικόλα
• Εισόδους και ξεναγήσεις στα μουσεία
• Αρχηγό-συνοδό και γαστρονομικό ξεναγό
Δεν Περιλαμβάνει
• Γεύματα, που προσφέρονται σε φιλική τιμή
• Τέλος διανυκτέρευσης
• Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  Άμστερνταμ - Βόλενταμ (ma) - 645€
  Bella Νάπολη & Κοστιέρα Αμαλφιτάνα (ma) - 845€
  ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ «Το νησί των ιπποτών» (zo) - 380€
  ΠΗΛΙΟ 25η Μαρτίου (ma) - 259€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)