Gr  En
1€ = 1,2722$ = 0,8009£    

Ελλάδα

    ΠΗΛΙΟ 25η Μαρτίου (ma)
Προορισμός:   Ελλάδα
Τιμή:   259 €
Μεταφορά:   Οδικές
Ημέρες:   3,4
Αναχωρήσεις:   3 ΜΕΡΕΣ 24-26/3
4 ΜΕΡΕΣ 23-26/3
Κατεβάστε τον τιμοκατάλογο της εκδρομής
Ενδιαφέρομαι >>
ΠΗΛΙΟ 25η Μαρτίου (ma)
Πρόγραμμα
1η ημέρα: Αθήνα – Βόλος - Πορταριά
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση στις 08:00 οδικώς από την Αθήνα με κατεύθυνση την πόλη του Ιάσονα και των Αργοναυτών, τον Βόλο. Άφιξη και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας και κεντρικό της Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1909. Εδώ θα δούμε, μεταξύ άλλων, και ευρήματα από το Σέσκλο και το Διμήνι, τους νεολιθικούς οικισμούς (7η-4η χιλιετία π.Χ.) που ήρθαν στο φως στις αρχές του περασμένου αιώνα και άλλαξαν όσα ξέραμε για την εποχή εκείνη. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και χαλαρό περίπατο στην πόλη, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας Xenia Palace 4* στην Πορταριά. Το βράδυ ελεύθερο να απολαύσετε το δείπνο σας σε ένα από τα πολλά ξακουστά παραδοσιακά ταβερνάκια της Πορταριάς (έξοδα ατομικά).

2η ημέρα: Μηλιές (Τραινάκι του Πηλίου)
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στα Άνω Λεχώνια, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου (έξοδα ατομικά), τον… Μουτζούρη του de Chirico, που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με την απίστευτα πλούσια φύση που διασχίζουμε αλλά και τα τεχνικά έργα που έκαναν εφικτή τη δημιουργία και λειτουργία αυτής της γραμμής, μάς χαρίζουν εικόνες σπάνιας αισθητικής που θα κρατήσουμε μέσα μας για πολύ καιρό. Η μικρή στάση στο φιλόξενο περιβάλλον της Άνω Γατζέας, η καλημέρα με τους κατοίκους και στη συνέχεια ο τερματισμός στον ατμοσφαιρικό σταθμό των Μηλέων, με τα σύννεφα του καπνού και του ατμού να γεμίζουν την ατμόσφαιρα, είναι εμπειρίες μοναδικές πλέον στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου: μια 90λεπτη διαδρομή που δεν πρέπει να χάσετε για κανέναν λόγο! Στις Μηλιές, την πατρίδα του Πηλιορείτη διαφωτιστή Άνθιμου Γαζή, θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 με τις καταπληκτικές όσο και σπάνιες αγιογραφίες από Αγιορείτες μοναχούς και τη δημόσια βιβλιοθήκη με τα σπάνια χειρόγραφα. Επιστροφή στην Πορταριά και το βράδυ δείπνο σε παραδοσιακά ταβερνάκια (έξοδα ατομικά).

3η ημέρα: Ζαγορά – Κισσός - Τσαγκαράδα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Οι θρυλικές ιστορίες των Κενταύρων, μας ακολουθούν παντού στην διαδρομή μέχρι το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου, την Ζαγορά, με την περίφημη βιβλιοθήκη του 18ου αιώνα (εξωτερική επίσκεψη) και το σχολείο όπου φοίτησε ως μαθητής ο Ρήγας Βελεστινλής. Συνεχίζουμε για τον Κισσό, ένα ορεινό, καταπράσινο χωριό χτισμένο σε μια υπέροχη μαγευτική τοποθεσία, που διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα. Σε αυτόν τον παράδεισο χαλάρωσης και ηρεμίας που συνδυάζει την πηλιορείτικη γραφικότητα με το φυσικό πλούτο, θα έχουμε χρόνο για γεύμα (έξοδα ατομικά). Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, η Τσαγκαράδα, την οποία θα γνωρίσουμε σεργιανώντας στα γραφικά σοκάκια της. Αφού απολαύσουμε καφεδάκι στα παραδοσιακά καφενεία της πλατείας της, γύρω από τον χιλιόχρονο πλάτανο με την πλούσια σκιά, θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας από την υπέροχη διαδρομή του Αιγαίου. Επιστροφή το βραδάκι στην Πορταριά, όπου χρόνος ελεύθερος για δείπνο (έξοδα ατομικά).

4η ημέρα: Μακρινίτσα – Αθήνα
Πλούσιο μπουφέ-πρόγευμα και επίσκεψη στο «μπαλκόνι του Πηλίου», την ξακουστή Μακρινίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση «Αθάνατο νερό» με τους λιονταρόμορφους κρουνούς, θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια, θα παρατηρήσουμε τα πηλιορείτικα σπίτια με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόπλακες, ενώ στο καφενείο Θεόφιλος της κεντρικής πλατείας, θα θαυμάσουμε την υπέροχη τοιχογραφία με τον ήρωα Κατσαντώνη και τους άντρες του, έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Αφού απολαύσουμε την εκθαμβωτική θέα και τον καφέ μας στη Μακρινίτσα, θα γευματίσουμε (έξοδα ατομικά) και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση: Στο πρόγραμμα της 3ήμερης εκδρομής δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα
Περιλαμβάνει
Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο XENIA PALACE PORTARIA 4* • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνει
Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν • Διαμονή στο XENIA PALACE PORTARIA 4* • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά • Αρχηγός / Συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών • Φ.Π.Α.
Αναζήτηση
Άλλοι προορισμοί
  Άμστερνταμ - Βόλενταμ (ma) - 645€
  Bella Νάπολη & Κοστιέρα Αμαλφιτάνα (ma) - 845€
  ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ «Το νησί των ιπποτών» (zo) - 380€
  ΠΗΛΙΟ 25η Μαρτίου (ma) - 259€
Προφίλ
Υπηρεσίες
Ταξίδια - Εξωτερικό
Ταξίδια - Ελλάδα
Προσφορές
Ταξίδια 55+
Εισιτήρια Αεροπορικά
Εισιτήρια Ακτοπλοϊκά
Ξενοδοχεία
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων - Istopolis Αδειοδοτημένο Γραφείο Γενικού Τουρισμού 
(Σήμα Λειτουργίας ΕΟΤ- ΜΗ.Τ.Ε. 02 06 Ε 61 00 00 16 301)